Her yıl kasım ayının üçüncü perşembesini “Mutlu Et, Mutlu Ol Günü” ilan eden Ülker, tüm çalışanlarıyla birlikte küçük iyiliklerle etrafındaki insanları mutlu etmeye devam ediyor. Ülker’in kurucusu merhum Sabri Ülker’in “Herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır” sözü ile yola çıkan Ülker, yeni kampanyası “Mutlu Et, Mutlu Ol” sloganı ile tüm tüketicileri kapsayacak bir harekete dönüştü.

1944 yılında pötibör bisküvi üretimi ile yola çıkan ve bugün gıda alanında dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alan Yıldız Holding’in ilk markası olan Ülker, 70. yaşını göz bebeği Anadolu’da da kutluyor. İkinci Dünya Savaşı’nın zorlu yıllarında ürün alamayan Anadolu esnafının ayağına nakliye farkı almadan ürün götüren Ülker, Yıldız Holding fabrikalarının bulunduğu iller dahil birçok ilde çalışanlar, distribütörler, iş ortakları ve mevcut illerin mülki erkanı ile birlikte kutlamalar yaptı. Kutlamalar çerçevesinde Van’da vatandaşlara ürün dağıtan Ülker, ayrıca Afyon, Ankara, Aydın, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Kahramanmaraş ve Sakarya’da okullara ihtiyaçlarına yönelik bilgisayar alımı, duvar boyamasından kütüphane, etüt sınıfı, müzik dersliği, bahçe yapılmasına kadar çeşitli desteklerde bulundu.

Ülker’in 70. yaşı ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Ülker bizim ilk göz ağrımız, en büyük çocuğumuz. Rahmetli babam ve amcamın emeğinin çok olduğu, ailemize soyadını veren markamız. 70 yaş çok önemli bir mihenk taşı, zira kökümüzden gelen özelliklerimizi kaybetmeden güne ayak uydurabilmek ve köklü ama genç bir marka olarak kalabilmek, bizim en güçlü yönlerimizden bir tanesi. Biz, ilk günden beri odağımıza hep tüketicimizi koyduk. Ürün geliştirirken, üretim yaparken, rafa ürün koyarken hep tüketicimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre hareket ettik. Bu anlayışımız büyük kıymet gördü ve Ülker, gerek ürünleriyle gerek gerçekleştirdiği sosyal projelerle tüketicinin hayatına mutlu anlar katan bir marka olarak pazarda yer edindi. 70. yılımızda da 70 yıldır biriktirdiğimiz bu mutlu anları tüketicimiz ile birlikte kutlamak ve çoğaltmak amacıyla yeni bir hareket başlattık” dedi.

1944 yılında üç kişi ile çıktıkları yolculuğa, 48 bin kişilik büyük bir aile olarak devam ettiklerini vurgulayan Murat Ülker, “Tedarikçilerimiz, distribütörlerimiz, ürün aldığımız çiftçilerimiz ve tüm paydaşlarımız dahil 700 binden fazla kişinin hayatına kalıcı katkılar sağlıyoruz. Bunun yanında 70. yılımızı çok önemli bir satın alma ile taçlandırdık. Özellikle İngiltere ve Avrupa’nın en çok sevilen bisküvi markalarını bünyesinde barındıran United Biscuits ailemize katıldı. Bu hamle ile dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi konumuna geldik. Artık 4 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyoruz. Ailemiz genişledi, sorumluluğumuz arttı. Bu sorumluluğun da bilinciyle tüm çalışanlarımızla tüketicilerimizin hayatındaki mutlu anları çoğaltmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise lezzetini sevdikleri için özellikle Ülker ürünlerini tercih ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim