Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimleri Programı" katılım belgesi dağıtım töreniyle sona erdi.

 

Van ve Muş’tan 20 kişinin katılımıyla başlayan eğitim programı; teorik ve uygulamalı olarak yapıldı. Eğitim programının kapanışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Ferhat Ekinci, UMKE Temel Eğitimi Programı’na katılan sağlık çalışanlarının teorik ve uygulamalı olarak bugün eğitimlerini tamamladığını belirterek, “Yaklaşık bir haftadır zorlu bir eğitimden geçtiniz. Görevinizin henüz başındasınız ve bu görevde çok kutsal işler yapacaksınız. İleride çok büyük olaylarla karşılaşacaksınız. Bu almış olduğunuz eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

 

Ekinci; taşıma teknikleri alternatif aletler, temel KBRN, travma, affet haberleşmesi, enkaz güvenliği, temel kampçılık, affet ve olağandışı durumlarda hayatı idame ettirme konularında eğitimler de verildiğini söyledi. Van UMKE olarak güçlü bir eğitmen kadroları olduğunu dile getiren Ekinci, “Temel eğitimlerin tamamı bağlı illerin katılımıyla yapılmakta. Tatbikatlarda her ile sorumluluk verilir. Her ilde tatbikat yaptırılır, kapasite arttırıcı faaliyetler birlikte planlanır ve icra edilir. Ulusal ve ya bölgesel operasyonlarda birlikte hareket edilir. Van’da şu an aktif olarak 65 UMKE personeli var. Faal olarak 113 personelimiz bulunuyor. Bölge olarak da 245 UMKE personeli mevcut” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara belgeleri ve plaket verildi. Törene Yönetim Hizmetleri Şube Müdür Süleyman Balkış, Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şube Müdürü Muhammed Rıdvan Saydan, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Aydoğan Kaya, UMKE İl Sorumlusu Sinan Şahin, SAKOM Sorumlusu Ümit Arslan da katıldı.

Editör: TE Bilisim