Ünlü manken Tuba Özay umutlu yarınlar projesi kanpanyası kapsamında Van'a geldi. Dereboyu mahallesi ilkokulunu ziyaret eden Özay burada çocuklara hediye dağıtarak kartopu oynadı.

 

Üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen umutlu yarınlar projesi kanpanyasına destek vermek için Van'a gelen ünlü manken Tuba Özay Tuşba İlçesine bağlı Derebeyi Mahallesi ilkokulunu ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Özay minik öğrencilere getirdiği kırtasiye ve giyim yardımlarını dağıttı. Kendisi için hazırlanan Van kahvaltısınıda yiyen Özay daha sonra öğrencilerle yarım metreye yaklaşan karda kartopu oynadı.

 

Işığın doğudan yükseldiğini ve bu ışığı büyütmek için herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini söyleyen Tuğba Özay "Ülkemizde şu anda özellikle Güneydoğu ve Doğu illerinde yaşanan olaylar ve kargaşalar hepimizi çok üzüyor. Batı kesinlikle Doğu'ya sessiz kalmamalı ülkemiz Türküyle, Kürdüyle bu güzel kardeşlerimiz, çocuklarımız ve geleceğin aydınlık yüzleriyle kardeşçe yaşamak durumundadır. Bugün batıdaki insanlar doğuya gelmeli ve buraları görmelidir. Sadece oturduğumuz yerden bir takım söylemlerde bulunmak yetmiyor. Birlik olmak gerekiyor. Kardeşlik duygularını birlikte ekmeliyiz diye düşünüyorum. Sevgiyi çoğalttıkça; barış, huzur, kardeşlik ülkemize gelecektir. Bu çocuklar hiç biri bir birine, sen oralı mısın, buralı mısın, neye inanıyorsun demişyor? Onlar bunları bilmiyor. Bu çocuklar sadece saf ve masum bir şekilde gülüyorlar. Bizlerde çocuktuk, bizlerde bu kadar saf ve masum gülebiliyorduk. Hep çocuk kalabilmek umuduyla. Çünkü insanın bir yanı her zaman çocuk kakabilirse hiçbir zaman hiç kimseye sen şu musun, bu musun diye ayırmaz insan odaklı bakar. Bu yüzden bugün burada olmaktan dolayı çok onurlu, gururlu ve mutluyum" dedi.

 

Yardım kampanyasının ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Evini ziyaret eden Tuğba Özay burada Van kedilerini sevdi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL – ORHAN AŞAN – ÖNDER ALTINAL 

Editör: TE Bilisim