Van’da iki üniversite öğrencisi, okul masraflarını karşılayabilmek için sebze tarlasında akşama kadar çalışıp, çapa yapıyor. Ardahan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Yovaş ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Bayık, okul masraflarını çıkarabilmek için Gevaş ilçesindeki sebze tarlasında çapa yapıyorlar. Yaklaşık 7 yıldır tarlada çalıştığını belirten Zeynep Yovaş, “Aileme katkıda bulunmak ve okul masrafımı çıkarmak için yazın burada çalışıyorum” dedi.

 

“BU SICAKLARDA ÇALIŞMAK ÇOK ZOR”
 

Kavurucu sıcaklara aldırış etmeden tarlada çapa yaptığını ifade eden Yovaş, “Hava çok sıcak, terliyoruz. Güneş ışınlarından korunmak için yüzümüzü kapatıyoruz. Bu sıcaklarda çalışmak çok zor, ama 7 yıldır çalıştığımız için zor gelmiyor artık” ifadelerini kullandı.

 


“OKUL MASRAFIM İÇİN BURADA ÇALIŞIYORUM”
 

YYÜ Biyoloji Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Bayık ise “Okul masrafımı çıkarmak için yazın burada çalışıyorum. Bir yandan para kazanırken bir yandan da burada rastladığım yabancı otları araştırmak için okula götürüyorum. Burada bulduğumuz ilginç otların isimlerini merak ediyorum. İlginç bir ota rastladığımda evime götürüp, yaprak kâğıtların içerisine koyuyorum. Okulda bu otları inceleme imkânım oluyor. Bu nedenle işimden memnunum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim