Başbakanlık tarafından desteklenen ve Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği tarafından düzenlenen “İlden İle Gönül Köprüsü Futbol Turnuvası”nın finali yapıldı. Final için ünlü futbolcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’a geldi. Birbirinden güzel görüntülerin oluşmasına neden olan o isimler Şehrivan’a konuştu.

 

Turnuva finali için Van’a gelen milli sporcu Selçuk İnan ile ses sanatçısı Murat Kekilli Şehrivan’a özel açıklamalarda bulundu. 2 önemli isim Van gözlemlerini ve hedeflerini anlattı.

 

Başbakanlık tarafından desteklenen ve Van Küresünniler Derneği tarından düzenlenen “İlden İle Gönül Köprüsü Futbol Turnuvası”nın finali için Van’a gelen milli futbolcu ve Galatasaray takım kaptanı Selçuk İnan ile ses sanatçısı Murat Kekilli gazeteniz Şehrivan’a özel açıklamalarda bulundu. Van’a ilk kez gelen milli futbolcu Selçuk İnan Van’a ilk kez geldiğini ve Van’ı sürekli merak ettiğini söyledi. İnan Vanlıların çok sıcakkanlı olduğunu ve etkinlikler kapsamında Van’a yeniden geleceğini ifade etti.

 

 

İNAN: VAN’I ÇOK MERAK EDİYORDUM

Gazetemize konuşan Milli futbolcu ve Galatasaray takım kaptanı Selçuk İnan ilk olarak şunları söyledi: “Bugün Başbakanlığın desteklediği bir etkinlik için buradayız. Ben bu anlamda etkinliği düzenleyen ve destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Bende zaman buldukça bu tür etkinlikler ve gezilere katılmayı istiyorum. Van’da daha önce görmediğim bir ildi. Çok da merak ettiğim bir ildi. Çok güzel bir ziyaret gerçekleştirdik. Buradaki insanları tanıma fırsatı buldum. Gezi sırasında şehit ailelerini ziyaret ettik. Şehitlerimizin çocuklarının yanında olduk. Onların yanında olmak bile bana göre bir vefa borcudur. Şehit ailelerimin yanında olmak çok güzeldi.”

 

 

“VANLILARIN İLGİLİ İNANILMAZ BİR ŞEY”

Van’da çok iyi ağırlandıklarını söyleyen İnan, “Van’daki insanlar bizi çok iyi ağırladılar. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı insanlar. Zaten Van’da ve doğuda tanıdığım çok yakın arkadaş ve dostlarım var. Şimdi burada içinde olunca da çok çok fazlasıyla mutlu oldum. Misafirperverliğiniz, duruşunuz, bakışınız ve ilgilenmeniz inanılmaz derecedeydi. Bunla ilgili çokta duygularımı ifade edemiyorum ama dediğim gibi güzel bir etkinlik oldu. Burada başbakanlığa teşekkür ediyorum. Bu insanlarla tanışmama vesile oldular. Şehir Stadyumunda düzenlenen turnuvaya da katıldık ve orada çocuklar ile arkadaşlarla bir araya geldik. Bu benim için çok güzel bir etkinlik oldu.” Dedi.

 

 

“AMAÇ ÇOCUKLARI SPORA KAZANDIRMAK”

Van’a geliş amaçlarının çocukları ve gençleri spora teşvik etmek olduğunu söyleyen İnan şöyle konuştu: “Bizim buraya geliş amaçlarımızdan bir tanesi de çocukları spora teşvik etmek ve aynı zaman ilgilenebilecekleri alanlara kendilerini teşvik etmek. Ben sporun futbol bölümündeyim. Sağ olsun burada çokta sevenimiz varmış. Bunları da görmüş oldum. Onların yanında olmak, onları futbola ve her şeyden önemlisi iyi insan olmaya teşvik etmek önemliydi. Bildiğiniz gibi sporcu insanlar ilk olarak ahlaklı futbolcular olurlar. İlk olarak bize bunu öğretirler. Çocuklar ve gençler spor yönelsinler. Ama öncelikli hedef iyi insan olmak olsun. Bu tür şeyleri arkadaşlar ile paylaşacağım. Ülkesine hizmet edecek olan güzel insanlar yetiştirmek her şehir için önemlidir. Van’da bunlardan bir tanesidir. İnşallah burada da iyi sporcular yetişecektir.”

 

 

İNAN: BURADA EKSİKLİK VAR

Van’daki çocukların futbolda çok fazla imkana sahip olmadığına değinen İnan son olarak, “Burada bir eksiklik var. Ben de inşallah bu konuda öncülük olabilirim. Hocamla bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Hepimizin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Buradaki çocuklara daha fazla maddi manevi yardım eli uzatmamız gerekiyor. Kime ne pay düşüyorsa onu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Biz belki bu imkânları yakaladık ve futbolcu olduk. Onları da hakkı bu imkânları yakalamak. Ben buraya geldik. Bir daha yine seve seve gelir ve her türlü etkinliğe katılırım. İnanıyorum ki benden sonraki arkadaşlarımda buraya geleceklerdir. İnşallah Van’dan bir iki önemli futbolcu çıkarsa bizim için ön açıcı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

 

İNANÇ: HERKES DESTEKLEMELİDİR

Selçuk İnan’ın Van’a gelişi ve programla ilgili konuşan Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç şunları söyledi: “İlimiz bu konuda açtır. Gençlerin bu ilgisi önemlidir. Sanatçı duyarlılığı da bana göre önemlidir. Bölge sorunların sadece devletin üstesinden gelebileceği sorunlar değil. Herkesin taşına altına koyması gereken sorunlardır. Buna siyasetçiler, sporcular, diğer sanat çevreleri, eğitimcilerin ve diğer tüm kesimlerin el atması gerekiyor. Topyekun bu olaya bakmamız gerekiyor.”

 

 

“DOĞU İLLERİNDE ETKİNLİK YAPILMALIDIR”

İnanç etkinliğin Van’da güzel olduğunu ve bu etkinliklerin diğer illerde de yapılması gerektiğine vurgu yaptı. İnanç, “Dolayısıyla bu çerçevede Başbakanlığımızın himayelerinde çok ciddi bir çalışma yapıldı. Ben bu çalışmanın dalga dalga diğer illere de yayılmasını istiyorum. Bu çerçevede atılan bu adım önemli bir adımdır. Hakkari’de de böyle bir beklenti ve çalışma var. Hakkari’de de Ramazan sonrası böyle bir çalışma yapılacak. Bizim ilimizde bu uygulama çok iyi oldu ben diğer illerde de yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sanatçı ile halkı buluşturmak, çocukların ve gençlerin ilgilerini artırmak çok önemlidir. Bu konuda çabalarımızı daha çok artıracağız. Ben buraya gelen çocuklarla buluşan ve sıcak kanlı ortama renk katan Selçuk İnan gibi duyarlı kardeşlerimin doğuya akın etmelerini ve insanlarla buluşmalarını istiyorum. Selçuk İnan’a da davetimize katıldığı için çok teşekkür ederim.” İfade etti.

 

 

KEKİLLİ: VAN’DA SANATA AÇ OLAN İNSANLAR VAR

Gazetemize konuşan Ses Sanatçısı Murat Kekilli ise ilk olarak şunları kaydetti: “Başbakanlığımızın gerçekleştirdiği bir organizasyon kapsamında buradayız. Bölge halkının sanata olan ilgisini ve duyarlılığını arttırmak adına spor ile sanat camiasındaki arkadaşlar ile bir araya geldik. Bu birliktelik ile spor ve sanatsal faaliyetler bulunmak üzere buraya geldik. Bölge insanının bu duyarlılığına da çok teşekkür ediyorum. İnsanlar bize çok sıcak davrandı. İlgili ve alaka çok üst seviyedeydi. Sanki spor ve sanata uzun süre aç kalınmış bir durum ile karşı karşıya kaldık.”

 

 

“ÇOK SICAK BİR ŞEKİLDE KARŞILANDIK”

Tüm sanatçıların Van’a rahatlıkla gelebileceğini söyleyen Kekilli, “Bu hissiyattan dolayı akıllara şu geliyor. Diğer spor ve sanatçı arkadaşlar buraya çok rahat bir şekilde gelebilirler. Buradaki insanlar gerçekten sanata ve spora ciddi anlamda açlar. Öncelikle ihtiyaçlar listesinde bu bölgenin ihtiyaçları nedir derseniz. Ben spor, sana ve sosyal faaliyetler derim. İnsanların gelmesini şiddetle tavsiye ederim. Çok sıcak bir şekilde karşılandık. İnsanlar bizleri çok sevdi ve bağrına bastı. Bu birlikteliği sağlayan ve bizlerin buraya gelmesine sebep olan Başbakanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyona destek olan herekse teşekkür ederim.” Dedi.

 

KEKİLLİ HERKESİ VAN’A DAVET ETTİ

Bölgede huzurun artık olduğunu ifade eden Kekilli şöyle devam etti: “Bölgede en önemli mesele huzur ve istikrar meselesiydi. Ben ziyadesiyle bu huzur ve istikrarın sağlandığını görüyorum. Burada geziler yapabiliyoruz. Buranın çok güzel bir doğası ve tarihi var. Bu güzellikler insanların ruhlarına da işlenmiş durumda. Ben dediğim gibi bu ziyaretten çok büyük bir keyif aldım. Zamanın nasıl geçtiğini emin olun anlamadım. Bende Selçuk’ta burada çok keyifli anlar yaşadık. Diğer sanatçı arkadaşları da buraya davet ediyorum. Buradaki insanların o sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Spor ve sanat ile burada bütünleşmemiz gerekiyor.”

 

 

“VAN’DA BÜYÜK BİR KONSER VERİLEBİLİR”

Van’da çok sayıda sanatçı ile konser verilebileceğini söyleyen Kekilli son olarak, “Müzik bütün dillerin ortak bir dilidir. Müziğin belirgin bir dili yoktur ve herkesi bir çatı altında toplayabilir. Kalpten kalbe yolun en güzel iletişim yolu müziktir. Bu yüzden sanatçı dostlarımın ve arkadaşlarımın acilen Van’a gelmesi gerekiyor. Burada ciddi bir açlık var ve tüm sanatçı dostlarım buraya gelmeleri gerekiyor. Yoğun sanatçıların katılımları ile burada çok güzel bir konser verilebilir. Ben gelecek olan arkadaşlarıma ön ayak olurum. Elimizden geleni bu anlamda yapacağız. Edremit’te bir konserimiz olacak. İnşallah orada güzel bir özlem gidereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

İNANÇ: HERKES DUYARLILIK GÖSTERMELİ

Kekilli’nin ardından da konuşan Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç şu sözlere yer verdi: “İlk davetimiz ile birlikte Murat Kekilli kardeşimiz çok sıcak bir karşılıkla bize geldi. Çocuklara yönelik bu sıcak duyguları çok önemliydi. Ben diğer sanatçı arkadaşlardan da böyle bir duyarlılık bekliyorum. Bölgeye yönelik topyekun bir seferberlik bekliyoruz. Bütün sanatçılar buraya gelmeli. Buradaki insanlar ile kucaklaşma olmalıdır. Bu bizim için çok önemlidir. Talipsiz bir süreçten dolayı buraya insanlar gelemedi. Artık güvenlik ile ilgili bir sıkıtı yok. Bu yüzden de insanlar buraya gelmeli ve aradaki boşluğu telafi etmelidir. Bu önemlidir. Bu konuyla ilgili sanatçı duyarlılığı gösteren Murat kardeşime ve Selçuk’a çok teşekkür ediyorum.”

 


ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - HAKAN İZGİ

Editör: TE Bilisim