2004 yılında bu yana Van’da 12 yıl boyunca Vanlılara hizmet veren Van Özel Urartu Göz Merkezi yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

 

Gerçekleştirilen açılış sonrası katılımcılar yeni göz merkezini gezdi. Gezi sonrası yapılan açılış konuşmasında konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan Van’ın güzel bir merkeze kavuştuğunu ifade etti.

 

Taşyapan şu ifadelere yer verdi: “Bizler ilimizde yapılan her güzel işi takdir etmek durumundayız. Bizim buraya mesafe kat etmemiz çok önemli değil, önelim olan bu güzel yerlere gelmek ve yanında olmaktır. İlimiz daha önceden var olan bir müesseseyi doktor arkadaşlarımızın daha da güzelleştirdiği yerini açılışını yaptık. Bu sayede ilimiz güzel bir merkez kazanmış oldu.” Van’ın sağlık anlamında önemli bir il olduğunu söyleye Taşyapan, “İlimiz sağlık açısında çok iyi bir il konumunda yer alıyor. Bölge hastanemiz, bölge hastanemizin yanına yapılan Kardiyovasküler Cerrahi hastanemiz, çocuk hastanemiz ve aynı zamanda üniversitemizin tıp merkezi bunlar hakikatten çok nitelikli sağlık kuruluşlarıdır. Bunun yanı sıra özel hastanelerimiz de var. Özel merkezlerimiz var, burası gibi. İnsanı merkeze koymayan hiçbir iş hedefe varamaz. Önemli olan insandır. Tüm bu yatırımlarda insanlarımız içindir.” Dedi.

 

Gerçekleştirilen açılışa; Sağlık Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, İpekyolu Belediyesi Belediye Başkanı Veysel Keser , Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İlçe Kaymakları, kurum kuruluş amirleri ve temsilcileri katıldı. 

Editör: TE Bilisim