Van Özel Urartu Göz Merkezi, Multifokal mercek operasyonu ile her yaş grubu insanların gözlüklerden kurtulmasını sağlıyor.

 

Kentte hizmet verdiği günden itibaren vatandaşlara hizmetin en iyisini sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Urartu Göz Merkezi, uyguladığı farklı yöntemlerle her yaş grubundaki insanların gözlüklerden kurtulmasını sağlıyor. Gözlerin uygunluk durumuna göre farklı yöntemler kullanıldığını belirten Urartu Göz Merkezi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Baran Bari İlhan, “Yaş grubuna ve göz tabakalarının kalınlığıyla, göz numaralarının düzeyine göre Excimer Lazer dediğimiz ve halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen operasyondan, göz içine mercek konularak yakın ve uzak gözlük ihtiyacını ortadan kaldırmaya kadar değişik alternatifleri sunuyoruz” dedi.

 

Daha önce No Touch Excimer Lazer ile gözlükten kurtulma imkanını bölge halkına sunmuş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İlhan, “Şimdi de Multifokal mercek ile 40-50 yaş üzeri hastalar ve gözlerinin durumuna göre gençlerimiz de yakın ve uzak gözlük ihtiyacını ortadan kaldırma imkanı buluyor. Nasıl yakın ve uzağı bir arada gösteren gözlükler olabiliyorsa, aynı şekilde benzer bir mantıkla göz içine mercek konuluyor. Yaklaşık 10-15 dakikalık bir operasyonun ardından hastalarımızı taburcu ediyoruz. Üstelik herhangi bir genel anestezi veya lokal anestezi yapılmadan sadece topikal anestezi dediğimiz damlayla yapıp aynı günde taburcu ediyoruz. Bunun için yatış ta gerekmiyor” ifadelerini kullandı.

Göz içine konulan merceğin, aynı gözlük mantığıyla yapıldığını dile getiren İlhan, “Nasıl yakın ve uzağı bir arada gösteren gözlük olabiliyorsa aynı şekilde benzer bir mantıkla göz içine mercek konuluyor ve bu mercek sayesinde insanlar artık gözlük kullanmadan uzağı da yakını da rahatlıkla görebiliyor” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim