Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından ‘Ürün Güvenliği Haftası’ nedeniyle Van’da stant açıldı. Beşyol’da açılan stant bir gün açık kalırken, kentteki vatandaşlar binlerce ürün konusunda bilgilendirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlileri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) kapsamında yaptıkları çalışmaları vatandaşa anlatarak vatandaşı; asansör, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, otomotiv, kazanlar, makine gibi ürün grupları içerisinde yaklaşık 1500 farklı ürün çeşidi bulunan sanayi ürünleri konusunda uyardı.

Van’da bir günde binlerce insanın ziyaret edip bilgi aldığı stantın tanıtım etkinliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Dilşad Bayram da görev aldı. Bayram yaptığı açıklamada “PGD faaliyetlerinin amacı piyasada güvenli ve teknik düzenlemesine uygun ürünlerin bulunmasını sağlamak ve böylelikle tüm vatandaşlarımızın sağlığını, can ve mal güvenliğini korumaktır. Bakanlığımız PGD faaliyetleri, yalnızca denetim faaliyetleri için kurulmuş olan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 İl Müdürlüğümüzde istihdam edilen 624 denetçi ile gerçekleştirilmektedir. Piyasada yalnızca güvenli ürünlerin bulunmasını sağlamak hedefine ulaşmak amacıyla gerçekleştirilen PGD faaliyetlerinin amacına ulaşabilmesi için vatandaşlarımızın gerçekleştirilen denetim faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. ” dedi.

BİLGİLENDİRMEYE DEVAM

Burada bazı değerlendirmelerde bulunan Van İl Müdürü Nevzat Gün ise bu tanıtımın Van için sınırlı kalmayacağını belirtirken bundan sonraki etkinliklerde de Van halkını bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. “En iyi deneticinin halk olduğunu söyleyerek, bu bilinçlendirme çalışmaları ve farkındalığın arttırılması ile birlikte “Piyasa Gözetimi ve Denetimi” faaliyetlerinin gözetim kısmını halkımız ile birlikte yapacağız” dedi. Van il ve ilçelerinde bulunan okullarda ürün güvenliği eğitim faaliyetlerinin olacağını da belirten Gün üniversite, alışveriş yerleri gibi yerlerde stant açılarak bilgilendirme çalışmalarının bayramdan sonraki haftalarda da devam edeceğini belirtti.

İRANLI TURİSTLER DE SAHİPLENDİ

Açılan stantta çeşitli promosyonlar dağıtılırken, kurulan dev ekrandan bakanlığın çalışmaları tanıtıldı, bilgilendirici filmler izletildi, çocuklara balon hediye edildi. Açılan standı ziyaret eden vatandaşlara bakanlık ve il müdürlüğü denetim personeli tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Öte yandan ürün güvenliği konusunda bilgilerin verildiği stantta, yapılan çalışmaları ilgiyle izlediği görülen turistlerin olduğu görüldü. Türkçe konuşan İranlı turistlere de ürün güvenliği anlatıldı, hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilisim