İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuşba Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Bir dizi programları kapsamında Van’a gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve heyeti ile birlikte Tuşba Belediye Başkanlığını ziyarette etti. Başkan Hilmi Türkmen’e Van Edremit Kaymakamı Atif Çiçekli, Hamdullah Şevli ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. Türkmen’i Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, meclis üyeleri ile belediye çalışanları karşıladı. Gerçekleştirilen ziyarette Tuşba Belediyesi’nin tarafından yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.

 

TÜRKMEN: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Tuşba Belediyesi’nin Proje ve çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Türkmen, projelerle ilgili fikirlerini aktardı. Türkmen şu ifadelere yer verdi: “Başkanımız bizim dostumuz, kardeşimizdir. Üsküdar Belediyesi’ne ziyaretleri bizleri çok memnun etmişti. Allah nasip etti biz de iade-i ziyarette bulunduk çok memnun olduk. Burada hayata geçirdiğiniz ve hayata geçireceğiniz güzel projeler var. Bu projeler Tuşba’ya başka bir hava katacak. Sizleri canı gönülden tebrik ediyoruz. Örnek bir belediyecilikle çok güzel hizmetler başarmışsınız. Bizde Üsküdar Belediyesi olarak Tuşba Belediyemiz için elimizden gelen desteği sunacağız.”

 

ÖZGÖKÇE: KUCAKLAŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Türkmen’nin ardından konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise “Van hakikaten çok önemli, çok stratejik ve çok hassas bir önemdedir. Sizlerin ilimize ziyareti ve kucaklaşmamız çok önemlidir. Bizler, her gün köylerimize gidip insanlarımızla kucaklaşıyoruz. Halkımıza hizmet noktasında yıllardır yapılamayan hizmetleri aşkla, şevkle ve muhabbet gerçekleştiriyoruz. Halkımıza gül uzatıyoruz. Hizmetlerimizi en ücra köşelere kadar götürmek için çabalıyoruz. Bizlerde bu anlamada sizleri ziyaret ettik. Kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik. Bu bağı daim kılmak için bu denli ziyaretleri hep yapacağız.” Dedi.

 

“BİZE EN BÜYÜK DESTEĞİ İSTANBUL SUNDU”

Van’da yaşanan depremle ilgili de konuşan Özgökçe şöyle devam etti: “Malumunuz Van’da büyük bir deprem yaşadık. Bu depremde o dönemde bizlere en büyük desteği İstanbul sundu. İstanbul bizlere kardeşliğini gösterdi. Biz Vanlılar başta bu sinerjiyi o dönem başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, siz İstanbul belediyelerine ve o dönem Van’a el uzatan herkesten Allah razı olsun. Çünkü bütün bunları sırf Allah rızası için yaptınız ama biz seçildikten sonra bunu kendimize vazife bildik. İstanbul’da tüm belediyelerimizi ziyaret ederek Van halkımızın adına, Tuşba’mız adına teşekkürlerimizi sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve siz değerli ağabeylerimizin yolunda, kaliteli belediyeciliği halkımıza göstermek için çok çalışıyoruz.”

 

“VAN’IN GÜZELLİKLERİNİ SEYİR TERASINDAN GÖSTERECEĞİZ”

Birçok büyük medeniyetin izlerini taşıyan ve büyük bir tarihi mirasa sahip olan Van’ın yeteri derecede tanıtılmadığına değinen Özgökçe, “Tuşbamızın tüm güzelliklerini Kalecik Seyir Terasından göstereceğiz. Kitapseverlerin, şairlerin, yazarların ve ressamlar da seyir tepesini çok sevecekler. Kitapseverler, parktaki bilgi evi hizmetiyle, muhteşem Van manzarasında kitap okumanın engin tadını çıkaracaklardır. Misafirlerine Tuşba’yı, Van Gölü ve Süphan, Artos ve Erek dağlarını seyrettirmek isteyen tüm Vanlılar Kalecik Seyir Terası’nda, bir semaver çayı eşliğinde gün batımını da en güzel şekilde dostlarıyla izleyebilecekler. Yıllarca atıl bir halde duran, metruk bir alandan Van’ın en hakim tepelerinde ilk olan seyir terası projesiyle yeni bir sosyal yaşam merkezi haline getirdiklerini. Seyir terası parkı Vanlıların, kente gelen misafirlerine ziyaret etmek için ‘Hadi kalkın gidelim’ diyecekleri bir dinlenme ve eğlence merkezi olacaktır. Van’a yakışacak muhteşem bir seyir terası yapılacaktır. Manzarasıyla, kent mobilyalarıyla, eşsiz yapılarıyla Van’ın en güzel parkını inşa edecekler. Seyir terası aynı zamanda Van’ın yeni bir simgesi, sembolü olacak ve seyir terası aynı zamanda Van’ın cazibe yeri olacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

ÖZGÖKÇE: GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞIYORUZ

Tüm belediye olarak çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Özgökçe şunları kaydetti: “Tüm birimlerimiz ve meclisimiz ile uyumlu ve özverili olarak Tuşba ve Van halkı için çalışıyoruz. Halkımızın gösterdikleri teveccühlerle ve vermiş oldukları destekler ise çalışma azmimizi, gayretimizi ve hedeflerimizi daha da artırıyor. Tüm birimlerimiz ve meclis üyelerimiz ile birlikte Tuşba ve Van halkının huzuru, refahı, mutluluğu, başarısı için geceli gündüzlü projeler hazırlamakta ve programlar yapmaktayız. Van’ın yükselen değeri olan Tuşba stratejik planı çerçevesinde kurulduğu günden bugüne kadar borçsuz olarak faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Yürüttüğü projeleri ile Van’da hep ilklere imza atan Tuşba Belediyesi denk bütçesi ve halkının tek bir kuruşunun dahi zayi olmaması için ideal projeler hazırlamaktadır.”

 

“2017 YILI TUŞBA İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK”

2017 yılının Tuşba için önemli bir yıl olduğunu ifade eden Özgökçe, “Çünkü üç yıldır devem eden büyük projelerimizin açılış yılı olacaktır. Yeni birçok projemizin de ilk adımlarını atacağız. Bunlar hem Tuşba hem de Van hatta bazıları Doğu Anadolu Bölgesi için ilk olacaktır. Yapımı bize ait olan ve altyapısı tamamen bitmiş tüm mahalle içi yollarımıza asfalt, kilit taşı uyguladık ve çalışmalarımızı hızlandırarak merkezi mahallelerimizi 2017 yılında bitirmeyi hedefledik. Çünkü biliyoruz ki yol medeniyettir. Vanlıları ilk kez denizle buluşturacak Sahil Bandı Projemizin birinci etabını inşallah en geç iki ayda halkımızın hizmetine sunuyoruz. İskele Sahil Rekreasyon ikinci etabı için tüm çalışmalarımız ve projemiz hazırdır. Geleneksel Van Evleri tamamlandı ve Van Evleri seyir terası ve çevre düzenlemesi kısa sürede tamamlanacak. Van’ın yine ilklerinden olan Van denizi sahilinde Mavi Bayraklı Plajlarımızın da açılış yılı olacaktır. Van’da hemen her mahallede halka nefes aldıran modern ve Tuşba’ya özgü parkların yapımına devam edeceğiz.” İfade etti.

 

TUŞBA SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLDU

Sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalar hakkında da konuşan Özgökçe son olarak şunları söyledi: “Van’da bir ilk olan Hasta refakatçi misafirhanesinde binlerce insanımıza hizmet sundu. Bu yıl yine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile hasta yakınları için refakatçi misafirhanemiz hizmet verecektir. Belediyemizin eğitim, tarih, kültür, sağlık, sanat, spor, mimari ve diğer tüm alanlarda hemşerilerimizin hayat standardını ileriye taşıyacak çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. Van’ın ve doğunun yükselen değeri olan Tuşba ilçemizin modern ve huzur adası olması için hizmetlerini durmaksızın devam etmektedir. Gençlerimiz için yaptığımız çok amaçlı spor sahaları, çim ve nizami futbol sahaları yapımına devam edeceğiz. Semaver kültürüne ve muhabbet ehli halkımızın rahat edebilecekleri parklarımızı her mahallemizde arttırıyoruz. Van’a kazandıracağımız kapalı semt pazarları 2017 yılında hizmete sunulacaktır.”

 

Konuşmaların ardından Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen ve Üsküdar Belediyesi Meclis Üyelerine (TUŞMEK) Tuşba Meslek Edindirme kurslarında üretilen yöresel kilim hediye edildi. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından ziyaret tamamlandı.

Editör: TE Bilisim