HDP ve DBP Van İl Örgütü Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

 

HDP ve DBP Van İl Örgütü Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele günü nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada kamuoyunu uyuşturucu madde kullanımına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Yapılan açıklamada uyuşturucu madde bağımlılığının insanlığın en büyük sorunlarından biri olmaya devam ettiğine dikkat çekilerek, “Günümüzde madde kullanımı artmaktadır. Uyuşturucu yalnızca yarattığı toplumsal ve sosyal tahribatla kalmamakta aynı zamanda ciddi sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Uyuşturucu madde kullanımındaki artışın insanlık için önemli bir tehdit oluşturması üzerine 1987 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir karar ile 26 Haziran ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele’ günü olarak kabul edildi. Bu vesileyle her yıl 26 Haziran’da değişik etkinlikler düzenlenerek bu konuda toplumun bilinçli hale getirilmesi hedefleniyor. Van’da ise uyuşturucu madde bağımlılığı günden güne artmaktadır. Uyuşturucu ile mücadele etmesi gereken devlet kurumları söz konusu Kürt coğrafyası olduğunda bilinçli bir şekilde bu duruma göz yummakta, hatta birçok yerde polis eliyle uyuşturucu madde kullanımını teşvik edilmektedir.” denildi.

 

Okul önlerinde, sokakta ve mahallelerde çok rahat bir biçimde uyuşturucu maddenin satıldığına işaret edilen açıklamada, “Depremden sonra yıkılması gereken ancak bir türlü yıkılmayan binalar uyuşturucu madde kullanımının mekânı haline geldi. Devletin yanlış politikaları sayesinde Van’da uyuşturucu madde bağımlılarının sayısı 20 bini aşarken, kullanıcı yaşı ise 12’ye kadar düşmüştür. Görüldüğü gibi Tablo oldukça vahimdir. Uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçilmesi için yargının ve kolluk gücünün bir şeyler yapmasını beklemek geçmiş deneyimlerden de anlaşıldığı gibi boş bir beklentidir. Demokratik kamuoyu, siyasi partiler, belediyeler ve STK’ler bu konuda derhal bir araya gelmeli, bu acil soruna bir çare bulmalıdır. Geleceğimiz olan gençlerimizin hayatları çalınıyor. Bu duruma sessiz kalmamızı kimse beklemesin. ‘Dindar bir nesil yetiştireceğiz’ diyenler uyuşturucu kullanımını teşvik ederek apolitik bir gençlik yaratmaya çalışmaktadır. Ancak her konuda bilinçli olan halkımız buna da izin vermeyecektir. DBP ve HDP olarak uyuşturucu madde kullanımıyla kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Gençlerimizin gözünde ki yaşam ışığının daim kalması için idari ve politik tüm adımları atacağız. Gençlerimizi uyuşturucu bataklığından kurtaracak olan bizlerin birlikteliği ve duyarlılığıdır. Tüm kamuoyunu 26 Haziran ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele’ günü vesileyle bir kez daha duyarlı olmaya ve uyuşturucu madde bağımlılığına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi. 

Editör: TE Bilisim