Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATÜDER) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) temsilcileri, İran’ın Urumiye kentinin Türkiye Başkonsolosunu ziyaret etti.

 

VAHATÜDER ve DAKA'nın İran gezisi yoğun bir şekilde sürüyor. Heyet, HOY ve Salmas kentlerindeki temaslarının ardından Urumiye ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Heyet, ticaret odası, Kültür Turizm Müdürlüğü, belediye ve turizm acenteleri ile yapılan görüşmelerin ardından Türkiye’nin Urumiye Başkonsolos Mehmet Bulut’ta nezaket ziyaretinde bulunuldu. Heyetin yaptığı çalışmadan dolayı teşekkürlerini sunan Başkonsolos Mehmet Bulut, İran’da Türkiye’ye duyulan hayranlığın arttığını söyledi.

 

“BEŞİNCİ TOPLANTI VAN’DA YAPILACAK”

Sınır illeri ekonomik işbirliğinin 5. toplantısının geçen yıl Hoy’da yapıldığını belirten Mehmet Bulut, "6. toplantı Van’da yapılacak. Bu toplantının gerçekleşmesini çok önemsiyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu toplantı yapılabilir. Çünkü bu toplantının ana başlıklarından bir tanesi. Bu güvenlik olayları vuku bulmadan önce Mayıs ayında yapmayı planlıyorduk. Ancak sıkıntılardan dolayı o zaman yapamadık. İşbirliğinde turizm heyetlerinin gelip gitmesi için alınan bir hüküm vardı. Bunu çok fazla gerçekleştiremedik. Sizin bu ziyaretiniz bu anlamda çok değerli bir adımdır." Dedi.

 

BULUT: GURUR VERİCİ BİR OLAY

Türkiye'ye bir parlayan yıldız olarak bakıldığını ifade eden Bulut şunları söyledi: "Darbe girişimi sonrası turların iptalini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını bakanlığımız açıkladı. Zaten girişim sonrasında da tüm hava ve sınır kapılarımız açıktı. Burada günlük hayatın normal olarak seyrettiğini açıklıyoruz. Bu bölgede Türkiye insanına inanılmaz bir muhabbet duyuyor. Tarihten ortaklıktan gelen bir duygudur. Son 15 ila 20 yıllık periyotta Türkiye’nin bir parlayan yıldız olarak görülmesi demokrasi alanındaki gelişmelerde buradaki insanlara cazip geliyor. Türkiye için değerli bir kaynak ülke burası. Van’ı çok seviyorlar. Van gölü çok iyi bir imkân. Bir sürü olanak sunabilir. Muhakkak değerlendirmeli. Burada Türk malı kalitenin adı olmuş. Gurur verici bir olay. Bölge gözetmeksizin İran’ın tümünde bir ilgi var.”

 

Van Gölü Havzası Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir ise, "Van’a İranlıların daha çok gelmesi için güzel adımlar var. Demir yolu ulaşımında ve Van özelinde çok güzel gelişmeler olacak. Ancak sıkıntılarında bir an önce halledilmesi gerekir.” Şeklinde konuştu. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilisim