Van Valisi Münir Karaloğlu, Van kahvaltısının ulusal ve uluslararası fuar ve festivallerde tanıtan ‘Bak Hele Bak’ lakaplı işletmeci Yusuf Konak’a bir ‘teşekkür’ belgesi verdi.

Vali Münir Karaloğlu’nun Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl dönümü olan 2023’te 1 milyon yabancı, 3 milyon yerli turist hedefine ulaşılması için Van’ın yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtımları devam ediyor. Bu yıl yurtiçindeki birçok fuara Vanlı turizmcilerle birlikte katılan Van Valiliği, son olarak ABD’nin California Eyaleti’nin Los Angeles şehrinde bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ne katıldı. Urartu çivi yazısı, üzerlik, kitre bebek ve gümüş savat işlemeciliğinin tanıtıldığı festivalde bir de yaklaşık bin kişinin katıldığı Van kahvaltısı verildi.

VAN’IN TURİZM ELÇİSİ

Daha önce Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) kahvaltı veren ‘Bak Hele Bak’ lakaplı işletmeci Yusuf Konak, dünyanın en büyük Türk festivali olan Los Angeles’teki Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde ikinci kez kahvaltı verdi. Başta Amerikalılar olmak üzere bu ülkede yaşayan diğer milletlerin yoğun ilgi gösterdiği Van kahvaltısına Türkiye’den gelen davetli de katılmıştı. Van kahvaltısının tanıtılmasında önemli rol oynayan Yusuf Konak, Van Valisi Münir Karaloğlu’ndan da takdir gördü.

KARALOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Depremde işyerinin ağır hasarlı olması sebebiyle işletmeciliğini Ankara’da sürdüren Konak, festival sonrası makamında ziyaret ettiği Vali Karaloğlu tarafından ‘teşekkür’ belgesi ile ödüllendirildi. Bu ödül karşısında oldukça mutlu olan Konak, Van kahvaltısının dünyaya tanıtılmasında kendisinin değil, Vali Münir Karaloğlu’nun büyük emeği olduğunu belirterek, teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim