İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tüm yurtta koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan denetimler sürerken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ile kentin en kalabalık cadde ve sokaklarında denetim yaptı.

Denetimlerini sosyal mesafeye dikkat ederek sürdüren Vali Bilmez, Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını hatırlatıp, kullanılması önerisinde bulundu. Kalabalık olduğu için virüs riskinin en yoğun olduğu cadde ve sokakları söyleyen Bilmez, vatandaştan eve ekmek götürürken, beraberlerinde virüs taşımamalarını istedi.

'Çay ikramını yasakladık'

Denetim sırasında yapılan çay ikramlarını "Biz resmi kurumlarda yasakladık, lütfen siz de pandemi sonrasına bırakın" diyerek geri çeviren Vali Bilmez, "Ölümden korkmayan, denetimden korkmaz" dedi ve sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Pandemi bitinceye kadar denetimlerin devam edeceğini belirten Bilmez, şöyle konuştu:

65 yaşını doldurmuş veya 65 yaşında olan insanlarımızın düğünlere, nikahlara, mevlitlere gitmesi kesinlikle yasaklanmıştır. Bunların tespit edilmesi halinde haklarında hem adli hem de idari para cezası uygulanmaktadır. Ayıca pozitif olan vakalarımızın klinik bulgusu yoksa bunların tedavisi evde yapılmakta. Ayrıca temasta olduğu için filyasyon çalışmalarında tespit edilenlerde evlerinde izole edilmektedir. Pozitif olup evde tedavisi devam edenlerin ikametgahın dışına çıkmaları halinde haklarında 3 bin 500 TL idari para cezası hem de adli işlem yapılmaktadır.  Büyüklerimizi, yaşlılarımızı muhafaza etmek için daha duyarlı davranacağız. Bütün sağlık çalışanlarımıza, kolluk görelilerimize ve kurallara uyan Van halkına, esnafına teşekkür ediyorum. Uymayanları da hep beraber uyaracağız.

Editör: TE Bilisim