ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ/MENDUH ÇALIŞKAN - 2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, o dönem kentteki vatandaşların ve STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarıldı. O dönem Satış listesinden çıkarılan arsa yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından geçtiğimiz haftalarda yeniden satışa çıkarıldı. Arsanın tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. Bunun yanı sıra sosyal medyada başlatılan #VanaSahipÇık hanstag ile gündemde uzun süre yer aldı. Tepkilerin artmasının ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eski Devlet Hastanesi alanının Büyükşehir Belediyesine devrinin yapıldığını müjdesini vererek alanın millet bahçesi olacağını açıkladı. Vali Bilmez’in açıklamasının ardından Şehrivan Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri, eski Van Devlet Hastanesi’nin yerinin satışının durdurulması ve millet bahçesi için tahsis edilmesini büyük bir sevinç ile karşıladıklarını belirtti.

VALİ BİLMEZ MÜJDEYİ SOSYAL MEDYA’DAN VERDİ

Toplu Konut İdaresi’nin 2018 yılında satışa çıkardıktan sonra ertelediği, geçtiğimiz günlerde yeniden satışa çıkarması ile büyük ses getiren Devlet Hastanesi’nin eski alanı ile ilgili beklenen müjde geldi. Van’ın günlerdir ‘Van’a Sahip Çık’ çağrısı ve sloganıyla sosyal medyadan satışının durdurulmasını istediği o alan için yapılan çağrılar sonuç verdi. Yapılan çağrılar sonrası devreye giren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan eski Devlet Hastanesi alanının Büyükşehir Belediyesine devrinin yapıldığını müjdesini açıkladı.

2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, o dönem kentteki vatandaşların ve STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarıldı. O dönem Satış listesinden çıkarılan arsa yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından geçtiğimiz haftalarda yeniden satışa çıkarıldı. Arsanın tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. Bunun yanı sıra sosyal medyada başlatılan #VanaSahipÇık hanstag ile gündemde uzun süre yer aldı. Tepkilerin artmasının ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eski Devlet Hastanesi alanının Büyükşehir Belediyesine devrinin yapıldığını müjdesini vererek alanın millet bahçesi olacağını açıkladı. Vali Bilmez’in açıklamasının ardından Şehrivan Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri, eski Van Devlet Hastanesi’nin yerinin satışının durdurulması ve millet bahçesi için tahsis edilmesini büyük bir sevinç ile karşıladıklarını belirtti.

VALİ BİLMEZ MÜJDEYİ SOSYAL MEDYADAN VERDİ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan eski Devlet Hastanesi alanının Büyükşehir Belediyesine devrinin yapıldığını açıkladı.

ALAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DEVREDİLDİ

Van gündemini uzun süreden bu yana meşgul eden ve kentin en önemli alanlarından biri olan 15 bin 268 metrekarelik eski Devlet Hastanesi arazisi geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından satışa çıkarılmıştı. Satışa çıkarılmasının ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yetkili bakanlıklarla görüşerek gittiği Ankara’dan Van’a müjdeli haberi verdi.

BİLMEZ: ‘MİLLET BAHÇESİ’ OLACAK

Van için önemli olan bu haberi Vali Bilmez, kişisel twitter hesabından paylaşarak bu ifadelere yer verdi. “Değerli Vanlılar; Kamuoyunun yakından takip ettiği Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alan, girişimlerimiz sonucunda Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un talimatlarıyla Büyükşehir Belediyemize tahsis edilerek millet bahçesi olacak. Bu konuda desteklerinden ötürü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Vanlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BÜYÜK BİR SEVİNÇLE KARŞILADIK”

Van Valisi Bilmez’in açıklamasının ardından Şehrivan Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri, açıklamayı büyük bir mutlulukla karşıladıklarını ve Van sevdalıların zaferi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Van'ın birlikteliği, #VanaSahipÇık 'an Van sevdalılarının zaferi olan Van Devlet Hastanesi eski yerinin satışının durdurulması ve millet bahçesi için tahsis edilmesini büyük bir sevinç ile karşıladık” dedi.

“DAHA GÜZEL BİR VAN İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Van Gölü Aktivistleri son olarak şu ifadeleri kullandı: “Van'ın STK'lar, odaları ve gönüllerden oluşan Van Gönüllüleri Platformu olarak arsanın satıştan çıkarılması için gerek sosyal medya gerekse sahada yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç verdi. Bu birlikte oluşan sinerji ile Van'ın daha birçok sorununu el birliğiyle çözeceğiz. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre şehircilik bakanı Sayın Murat Kurum, Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Van milletvekillerimiz, Sayın Abdullahat Arvas, Sayın Osman Nuri Gülaçar, Sayın İrfan Kartal, il başkanı sayın Kayhan Türkmenoğlu, platformumuza, kıymetli yerel basınımıza, Van halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Van halkına ve çocuklarımıza hayırlı olsun, daha güzel bir Van için durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ÇAĞRILAR SES VERDİ!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ya çok sayıda vatandaş destek verirken, imza kampanyası chage.org üzerinden imza toplanmaya başlatılmıştı. Bunun yanı sıra sosyal medyada başlatılan #VanaSahipÇık hashtag ile alanın yeşil alan olması adına twitter da üst sıralarda yer aldı.

2018 YILINDA SATIŞA ÇIKARILDI

2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarıldı. Satış listesinden çıkarılan arsa yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan duyuruda tekrar satışa çıkarıldı. Arsanın tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı.

Editör: TE Bilisim