ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ- Van Gölü'nde yaşanan kirliliğin önüne geçebilmek için hazırlanan 100 milyon lira maliyetli “Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 97 milyon TL’lik bütçe ayrıldı. 2020 yılı içinde tamamlanması planlanan tesis, bir milyon nüfusun kanalizasyon atığını 2050 yılına kadar arıtabilecek. 

Van Gölü'nde yaşanan kirliliğin önüne geçebilmek temeli atılan arıtma tesisi 2020 yılı içinde tamamlanarak faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Yaklaşık 30 yıl önce Van Gölü sahilinde yaptırılan Van Atık Su Arıtma Tesisi, kapasite ve teknolojik yetersizlikler nedeniyle arıtamadığı tonlarca suyu her gün göle bırakarak kirliliğe neden oluyor. İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi ile Van Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (VASKİ), bu durumun önüne geçebilmek amacıyla, "Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi" projesinin temelleri 2018 yılında atıldı ve inşaat hızla devam ediyor.

VALİ BİLMEZ MÜJDEYİ SOSYAL MEDYADAN VERDİ

Yaklaşık 100 milyon lira maliyetli arıtma tesisinin inşaatı hızla yükselirken, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez sosyal medya üzerinden müjdeyi verdi. Vali Bilmez, sosyal medya üzerinden verdiği müjdesinde “Van Gölü'müzü kirlenmekten kurtaracak İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin 2020’de bitirilmesi için 97 Milyon TL kredi izni veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve krediyi sağlayan İlbank Yönetim Kurulu ve Genel Müdürümüz Yusuf Büyük’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim