ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ - Ramazan Bayramı'nın başlaması ile birlikte birçok kurum ve kuruluş bayramlaşma hazırlıkları içerisinde iken Van Valisi Mehmet Emin Bilmez vatandaşlarla Nurşin Cam'sinde musafaha yaparak bayramlaştı.Bayram namazlarında Van'da gelenekselleşmiş olan ve İslam dininde de önemli bir yer tutan musafaha vatandaşların birbiriyle tokalaşması ve her tokalaşan kişinin sıraya geçip tokalaşmaya yeni gelenlerle el ele sıkışması ile gerçekleşiyor toplumsal dayanışma ve kaynaşmaya önemli bir katkı sağlayan dini bayramlarda Vanlılar tanıdık yabancı ayrımı yapmadan samimi bir şekilde musafaha ile bayramlaşıyor.

Bayram Namazının kılınmasının ardından Nurşin Cami avlusunda gerçekleştirilen bayramlaşma programına Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in yanı sıra Van Milletvekillerinden Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, İl Müftülüğü temsilcileri ve Van Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de katılım sağladı. Camide gerçekleştirilen bayramlaşma programına büyük bir katılım sağlayan Vanlı vatandaşlar bu tarz bayramlaşmalaın toplumu bir araya getirerek dayanışma bilincini arttırdığını belirttiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cami cemaatinden Vefa Bilge isimli vatandaş Van'da görmek istedikleri tabloların bu tarz tablolar olduğuna dikkat çekerek bayramlaşma programından duydukları memnuniyeti dile getirdi. BilgeŞehrivan'a yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; " Her bayram camide bayram namazımızı kıldıktan sonra musafaha ederek komşularımızla, mahallelilerimizle bayramlaşıyoruz. Gerçekten çok samimi bir havada geçen bu bayramlaşma şekline bu bayram Van Valisi ve beraberindeki kurum amirlerinin de eşlik etmesi yönetici vatandaş yakınlaşmasına olumlu katkılar sağladı. Umarız her bayramımız bu şekilde bir samimiyet içerisinde geçer."

Editör: TE Bilisim