20. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret tedarikçileri fuarı düzenlenen bir törenler kapılarını açtı. 1993 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Van Valiliği, Van Belediyesi tarafından desteklenip, TOBB ‘un izni ile organize edilen genel kapsamlı fuar Doğu Anadolu Bölgesinin tek ve Bölgesi’nin de en kapsamlı Ticaret ve Sanayi Fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarın açılışına Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Salman Toprak, STK temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan VATSO Başkanı Necdet Takva, her geçen yıl kendisini geliştirerek büyümekte olan fuarın bölgenin bilinen ve beklenen fuarı haline geldiğini söyledi.

 

VALİ DOĞAN: OMUZ OMUZA VERECEĞİZ

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı konuşmanın sonra kürsüye çıkan Vali Aydın Nezih Doğan, birlik mesajı verdi. Vali Doğan, “Aslında Van’ın ticari geçmişi ile ilgili söylenecek çok şey var. Yüz yıllardır burada kuvvetli bir ticaret geleneği var. Malumunuz Cumhuriyet'imizin 90. yılını kutladık. 10 yıl sonra da 100. şeref yılını kutlayacağız. Türkiye, dünyanın en büyük 16 ekonomisinden biri olmayı hedefliyor. Bunun için de tüm imkanları seferber ediyor. Nitekim ülkenin tüm kaynaklarını doğru biçimde kullandırmak için de Cazibe Merkezleri Projesi geliştirdi. Bu çerçevede Van ilimiz cazibe merkezlerinden biri haline dönüştürüldü. Gerçekten Cazibe Merkezleri Projesi’nden bu il son derece güzel istifade ediyor. Devletin burada beklediği, Van’ı Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en önemli üç noktasından biri haline getirmektir. Bunun için el birliği yapmak, gönül birliği yapmak durumundayız, ekonomiyi her şeyin önüne koymak durumundayız. İşin doğrusu, Van'ın 1 milyonu aşmış nüfusuyla daha fazla üretmesi gerekir; elindeki imkanlar bu üretimi gerçekleştirecek kapasiteye sahiptir. Doğru planlamayla omuz omuza vererek güçlü bir gelecek vizyonuyla Van bunu başarabilecek kapasiteye sahiptir. Yapmamız gereken bu birlikteliği sağlamaktır. İşin doğrusu birlikteliğin sağlanması, ekonomik performanstan daha zor bir iştir. Ama çok şükür ki çözüm sürecinin bu güzel ikliminde bunu da hep birlikte başaracağız. Eğer çözüme dair, ekonomiye dair daha çok bunları konuşursak o zaman gerçek performansımızı ortaya koymuş olacağız” dedi.

 

GÖZDE CAM BALKON SİSTEMLERİ GÖZ DOLDURDU


Yapılan konuşmanın ardından 74 firmanın katıldığı fuarın açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi. Katılımcılar daha sonra fuarda yer alan 74 firmanın stantlarını ziyaret etti. Fuar alanının en renkli standı ise Gözde Cam Balkon sitemleri tarafından kuruldu. Gözde cam balkon sitemleri kurduğu stant ile katılımcıları beğenisini toplarken Van’da referanslarını ise hazırlamış olduğu slayt sunum ile katılımcılara tanıttı. Fuara İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan ve Müstakil İş Adamları Derneği Van Şube Başkanı İsmail Say’ın da açılışına katıldıkları fuarın 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında açık kalacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim