Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van'a geldikten sonra Van'a hitaben ilk mesajını Kurban Bayramı'nı kutlayarak yaptı. Bayram öncesi yazılı bir mesaj yayınlayan Doğan, şu ifadelere yer verdi;

"Bayramlar bize birbirimize yakınlaştıran müstesna günlerdir. Bayram günleri kardeşlik bağlarımız güçlendirir; başkaları adına düşünmemize vesile olur. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma zirvede yaşanır; barış ve esenlik iklimi kuşatır etrafımızı bu günlerde. İnsan ilişkileri de adeta bayram yapar bayramda; kırgınlıklar dargınlıklar geride bırakılır.

Şu mübarek günlere çok şükür ki, güzel Van’ımız da bu iklimle giriyor. Vatandaşlarımız ülkemize yayılan barış havasını ve değişim rüzgârını doyasıya teneffüs ediyor. Geleceğe dair umutlar yeşeriyor, bayramın kardeşlik atmosferinde...

İbrelerin güzelliği gösterdiği bu zaman diliminde; akrabalarımızı ve dostlarımızı ziyaret edeceğiz, onlara ikram edeceğiz. Hastalarımızı unutmayacağız, bize emanet evlatlarımızla birlikte olacağız. Bu güzel günlerin hürmetine fakir fukarayla da kurbanlarımızı paylaşacağız. Paylaştığımız yalnızca kurban eti olmayacak elbette; sevgilerimizi, umutlarımızı ve özlemlerimizi de paylaşacağız.

Bu duygularla Van’lı hemşerilerimizin “Kurban Bayramını” tebrik ediyor; Allah’tan sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice bayramlar niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilisim