ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Kısa bir süre önce Van Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu, yapımı devam eden Urartu Müzesinde incelemelerde bulundu. İncelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, müzenin sorunlarını dinleyip acilen açılması için yetkililerle görüştü. Yetkililerle yaptığı görüşmede kamu müdürlerine fırça atan Vali Zorluoğlu, müzenin bitirilmemesi ve net tarih verilmemesi nedeniyle de ilgili isimlere tepki gösterdi. Zorluoğlu, müzenin en yakın zamanda açılması sözünü de aldı.

 

Van valisi Murat Zorluoğlu, yıllardır bir türlü açılamayan Van Urartu müzesinde incelemelerde bulundu. Müzede yetkililerden brifing alan Zorluoğlu, müzenin ne zaman açılacağını ve var olan sıkıntıları dinledi.

 

KAMU MÜDÜRLERİNE FIRÇA

Toplantıda kamu kurum müdürlerine fırça atan Vali Zorluoğlu, “Bu kamu kurum müdürleri telefonu çamları gerektiğini öğrenecekler ama biraz fırça yiyecekler. Ben kamu görevlisini aradığımda bu telefonu taşıyorsa çıkacak. Böyle saçma bir şey olmaz. Sabahtandır 4 kişiyi aradım burada. Bizim zaman problemimiz var bu şehirde. İş var ve zamana çok ihtiyacımız var. Kimseyle zaman tüketemeyiz.” Dedi.

 

“SİZ SADECE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ MÜSÜNÜZ?”

Son olarak Şehrivan Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz şehir içindeki ahır sorununa da değinen vali Zorluoğlu, “Çevre ve şehircilik müdürümüz sen sadece şehircilik müdürü müsün?” Diye sordu. Buna karşılık Çevre ve Şehircilik Müdürü Mahsun Semerci, “yok aynı zamanda çevre müdürüyüm sayın valim şimdi bizim tespitlerimiz var biz büyükşehir ve diğer belediyelerle sürekli istişare halindeyiz.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim