Van Valisi Münir Karaloğlu, tek amaçlarının tekstil ve konfeksiyonda Van'ı yeni bir üs haline dönüştürmek ve bölgedeki işsizliğe çare bulmak olduğunu söyledi.

Van-Gürpınar karayolunun 10'ncu kilometresindeki 300 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Van Tekstil Kent'in inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu tekstil kent hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

ÜST YAPI İHALESİ TAMAMLANDI

 

Vali Karaloğlu, 300 dönümlük bir arazide kurulacak olan tekstil kent çalışmalarının alt ve üstyapı ihalelerinin tamamlandığını söyledi. Vali Karaloğlu, “35 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip tekstil kentin üstyapı ihalesi de tamamlandı. Şu anda üst yapıcıya teslim etme aşamasına geldik. İnşallah üst yapıcıda hızlı bir şekilde girip, tekstilcilerimize ve konfeksiyoncularımıza alt yapısı tamamlanmış, yolları yapılmış, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları çekilmiş, elektriği, telekomünikasyonu ve arıtma tesisi yapılmış bir şekilde teslim edecektir.” dedi.

İŞSİZLİĞİ ÇARE OLACAK


Üst yapıyla ilgili kaba inşaatının bittiğini söyleyen Karaloğlu, “Fabrika binalarını tekstil ve konfeksiyoncularımıza vereceğiz. Onlarda makinelerini alıp gelip hızlı bir şekilde üretime başlayacaklar. Bütün hedefimiz tekstil ve konfeksiyonu Van'a getirmek ve Van'ı tekstil ve konfeksiyonda yeni bir üs haline dönüştürmektir. Bunun yanında, işsizliği Türkiye ortalamasının üzerinde olan ilimiz ve bölgemizde işsizliğe çare bulmaktır” ifadelerini kullandı.

HEDEF 10 BİN ÇALIŞAN


Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yapılan yatırımların fonlaştığını ifade eden Karaloğlu, kaynak temininin de yine Kalkınma Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. Bölgenin işsizliğine çare olacak, bölgeyi yeniden tekstil ve konfeksiyon merkezi haline getirecek bu projenin önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, “İnşallah en kısa zamanda burası 10 bine yakın insanın çalıştığı, makinelerin tıkırtısının geldiği bir bölge haline gelecek ve tekstil kent çalışması tamamlandığında burası bir ihtisas organize sanayi bölgesine dönüşecektir” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ YATIRIMLARI ARTTIRDI


Amaçlarının, çalışmaların hızlı bir şekilde sonuçlanması olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Bütün amacımız, çalışmalar hızlı bir şekilde sonuçlansın ve insanlarımız burada iş ve aş bulsun. Çözüm süreci ile birlikte yatırımcının bölgeye olan ilgisi ve alakası da çok arttı. Biz bundan da istifade etmek istiyoruz. Artık bölgede huzur var. İstikrarda oluşsun. Bununla beraber artık yatırımda gelsin ve vatandaşımıza iş, aş olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Karaloğlu ve beraberindekiler Tekstil kent inşaatında incelemelerini tamamladıktan sonra inşaat alanından ayrıldı.

Editör: TE Bilisim