Daha önce Feqîyê Teyran Festivali’nde Kürtçe şiir okuyan, öğrendiği kadarıyla vatandaşlar Kürtçe konuşan, Valilik kataloglarında Kürtçe harfler kullanan ve twitter üzerinden de bazen Kürtçe mesajlar veren Karaloğlu’nun bu açılımı bölgede de bir rahatlık oluşturdu. Karaloğlu’nun ardından Batman Valisi de Kürtçe twit atarak gündeme geldi. Daha önce Van’da da görev yapan Vali Arslan, uzun zamandır çalıştığı Kürtçe’de aşama katettiğini de kanıtlamış oldu.

 

Batman'a geçen yıl atanan ve 'Kürtçe öğrenmek istediğini açıklayan' Vali Yılmaz Arslan, tweet atacak kadar aşama kaydetti.  Geçen yıl, 'Kendi kendine pratik Kürtçe konuşma kılavuzu' kitabını alan Vali Arslan, Ramazan Bayramı sonrası haftaya Kürtçe 'Günaydın' tweet'i yazarak başladı. Bir süre önce Kürtçe öğrenmeye çalıştığını belirten Batman Valisi Arslan, fırsat buldukça kırsal alanda gezilere çıktığında halkla diyalogu daha da geliştirmek istediğini anlatırken, "Kürtçe'de bazı kelimelere yabancı değilim. Yine de Kürtçe'yi öğrenmek istiyorum. Aracı olmadan vatandaşı tercümansız dinlemek istiyorum. Kürtçe'yi kısa sürede öğreneceğim" dedi. Samsun'un Havza ilçesi, Orhaniye Köyü'nde 1967 yılında dünyaya gelen, 1984 yılında 'Ziraat Teknisyeni' olarak mezun olan, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden 1988 yılında mezun olan Vali Arslan, 1989 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, dönemin Tokat Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu'nun yanında Kaymakam Adayı olarak 1989'da memuriyete başladı. 1 yıl süreyle İngiltere 'de bulunan, Kastamonu'nun Abana İlçesi'nde 6 ay süreyle Kaymakam Vekilliği yapan Yılmaz Arslan, sırasıyla Çorum'un Ortaköy, Ordu'nun Kumru, Van'ın Saray, Hatay'ın Altınözü ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra Van Vali Yardımcılığı, Mülkiye Müfettişi ve başmüfettişi dönemin Devlet Bakanı Güldal Akşit'in danışmanlığı, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri ve Balıkesir Valiliği görevlerine getirildi.

 

O DA AÇILIMLARIN VALİSİ

 

Batman Valiliği'ni 22 Ağustos 2012 tarihinden bu yana sürdüren 3 çocuk babası Yılmaz Arslan, kentte pek alışılmayan birçok 'ilk'i gerçekleştirdi. Önceki valilerin aksine BDP'li Batman Belediyesi ile diyalog kuran, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve Siirt Belediye Başkanı bağımsız Selim Sadak, Batman Belediye Başkanvekili BDP'li Serhat Temel'in düğününe katılarak nikah şahitliği yapan Vali Arslan, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'nin kaidesindeki, 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısını, söktürerek yerine, 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazısını yazdırdı.

 

KÜRTÇE TWEET

 

Batman Valisi Arslan, bu sabah da, takipçilerine Kürtçe, 'Günaydın' anlamına gelen 'Rojbaş' tweet'i ile seslendi. Vali Arslan, bu tweet'inde, "Herkese Günaydın, Rojbaş, Mübarek Ramazan bayramı sonrası ilk mesai günümüz. Hepimiz için durgunluktan sıyrılıp harekete geçme vaktidir" diye yazdı. (Radikal-Şehrivan)

Editör: TE Bilisim