Van Valisi ve Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan Van'ın Erciş ilçesine göç eden Kırgızların yaşadığı Ulupamir köyünü ziyaret etti.
 
 
Yöresel kıyafetli Kırgızlılar tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu, Türk bayraklarını taşıyan atlılar eşliğinde köye geldi.
 
 
Köy meydanında kendisini bekleyen köylülerle selamlaştıktan sonra taziye evine geçen Zorluoğlu, burada şehit yakınlarıyla bir süre görüştü.
 
 
 
 
Zorluoğlu, muhteşem şekilde karşılandıklarını, vatandaşların ilgisi karşısında çok etkilendiğini söyledi.
 
 
KIRGIZLARIN YAKLAŞIK 35 YIL ÖNCE ERCİŞ İLÇESİNE GELDİĞİNİ ANIMSATAN ZORLUOĞLU, ŞÖYLE KONUŞTU:
 
 
"Buradaki vatandaşlarımız geldikleri günden itibaren her zaman devletin yanında yer almışlar. Terörle mücadelede bu bölgede çok etkili rol oynamışlar. Birlik ve beraberliğin adeta çimentosu olmuşlar. Geçtiğimiz günlerde silahlı kuvvetlerimizin yurt dışındaki operasyonları sırasında da kendi aralarında bağış toplayarak Mehmetçik Vakfımıza bağışlayan önemli faaliyet gerçekleştirdiler. Bizler de buraya pozitif ayrımcılık da yapmaya çalışıyoruz. Buranın turizm konusunda önemli bir merkez haline gelmesi için çalışacağız. Bugün burası yaşlısı, çocuğuyla bizleri bağrına bastı."
 
 
 
Vali Zorluoğlu, han otağını ziyaret ettikten sonra, Kırgızlıların geleneksel kökbörü oyununu izledi.
 
 
Ziyarete, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve kurum amirleri de katıldı.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim