Van Valisi İbrahim Taşyapan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’da bulunan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt’u makamında kabul etti. 


Beraberinde Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya (ECA) Bölgesi Başkan Yardımcısı Vekili Mariam Sherman ile gerçekleştirdiği ziyarette, Vali Taşyapan’a heyetlerini kabulünden dolayı teşekkür eden Direktör Zutt, kendisi ve Dünya Bankasının Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Van’da, mülki amirler ve bazı kurumlarla da görüşmeyi planladıklarını belirten Direktör Zutt, Vali Taşyapan’a kentteki temasları sırasında tarihi ve turistik geziler gerçekleştireceklerini ifade etti. Türkiye’nin son 15 yılda etkin mücadelesiyle yoksulluğu yarıdan fazla azalttığını ve bunun tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Zutt, hükümetin istihdam konusundaki başarısı ve Suriyeli mültecilerle ilgili yaptıklarının takdire değer olduğunu söyledi.


Dünya Bankası Türkiye direktörü Johannes Zutt ve beraberindekilerin nazik ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Taşyapan da, ziyaret için teşekkür ederek, ilin tanıtımına yönelik kısa bir bilgilendirme yaptı. Kentin İran sınırında bulunmasından dolayı düzensiz göçün geçiş güzergâhı olduğunu anlatan Vali Taşyapan, ülkeler arası gelir dağılımı eşitsizliğinin bu göçlerdeki temel etken olduğunu kaydetti. Dünya ülkelerinin, özellikle Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye’yi yalnız bıraktığını vurgulayan Vali İbrahim Taşyapan, tüm ülkelerin taşın altına elini koyarak mülteci sorununun çözümü noktasında birlikte hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim