Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, kentteki şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını iftar yemeğinde ağırladı. 


Double Tree by Hilton Otel’de düzenlenen ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeği öncesi eşi Nesibe Taşyapan ile birlikte masaları gezerek, konuklarına tek tek ‘hoş geldiniz’ ve 'Allah kabul etsin' dileklerini sunan Vali Taşyapan, daha sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasında şehit olan kahraman askerler için rahmet ve taziye dilekleriyle sözlerine başlayan Vali Taşyapan, mübarek Ramazan ayında bir iftar yemeğinde daha bir araya geldiklerini ifade etti.
Konuşmasında şehit ve gazilere verilen değere vurgu yapan Vali Taşyapan, “Bu toprakları vatan yaptığımızdan bu yana şehitlerimiz ve gazilerimiz var olageldi. Onlar bizim başımızın tacıdır. Vatanımızın mühürleridir. Onları ve geride kalan yakınlarını ebediyete kadar başımızın üzerinde taşımaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu vatan hepimizin, her köşesinde hepimizin hakkı var ve bu hakkı kimseye verecek durumumuz da yok. Bizler birbirimizi sevdiğimiz, anladığımız ve bu topraklara beraberce sahip çıktığımız sürece, hiçbir alçakça hareket bizleri bölemeyecek, kardeşliğimize engel olamayacaktır. Rabbimin kendi katında rızıklandırdığına inandığımız şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizler de onlardan aldığımız güçle, topraklarımıza, birliğimize ve kardeşliğimize dört elle sarılacağız ki şehitlerimizin gözleri arkada kalmadan bu topraklar bizlerin olmaya devam edebilsin” dedi.


Davete iştirakleri dolayısıyla tüm konuklarına teşekkür eden Vali Taşyapan, “Bu güzel Ramazan gününde rabbim oruçlarınızı kabul etsin. İnşallah sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve sıhhat üzere nice Ramazanlara kavuştursun. Hep beraber bayrama da kavuşmayı diliyorum” diye konuştu.


İftar programına Vali İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı, YYÜ Rektörü, vali yardımcıları, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, il emniyet müdürü ve il jandarma komutanı, il müftüsü, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Editör: TE Bilisim