ŞEHRİVAN ÖZEL - 2010 yılında çalışmaları başlatılan fakat henüz nihayete erdirilmeyen Van Çevre Yolu gündemi meşgul etmeye devam ederken Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'ndan flaş bir açıklama geldi.

 

Van TSO meclis üyeleriyle sahur programında bir araya gelen Zorluoğlu, başkan Necdet Takva'nın "Çevre Yolu bitsin istiyoruz" sözlerinin ardından Çevre Yolu'na dair son gelişmeleri paylaştı.

 

VE ÇEVRE YOLU İÇİN TARİH VERDİ!

 

Çevre Yolu konusunda ısrarla gelen talepler üzerine konuşan Zorluoğlu, bu anlamda şimdiye kadar ilk kez tarih ve net bir takvim de verdi. Zorluoğlu: Çevre Yolu’nu en sona bıraktım. Biz Çevre Yolu ile ilgili yerel anlamda gereken her şeyi yaptık. Geldiğimiz nokta şu: 6 bin hektarlık alanının tamamının imar planı yapıldı bitti. Hem 1/5000’likler, hem 1/1000’likler bitti. İtiraz süreçleri büyük oranda tamamlandı. 18 uygulaması başlıyor. Ağustos itibariyle bir bölümünden 18 uygulamasına başlayacağız. Bakalım neler olacak. Tabi burası için kamulaştırma talebi bir hayli fazlaydı. Ama bu çok mümkün gözükmüyor. Buraya 18 ile başlayacağız. Şunu da söyleyeyim: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıldan bu yana yaptığı çalışma 3 yılın çalışmasıdır. 3 yılda bitecek bir çalışma 10 ay gibi bir sürede bitti. İnşallah uygulamayı da başarı ile yaparsak Çevre Yolu bu şehre sadece trafik katkısı yapmayacak imarın genişlemesi ve ayrı bir nefes kazanması olacak. Yeni alanlar oluşacak, konutlar yapılacak, ticari alanlar oluşacak. Dolayısıyla çok önemli bir projedir. Benim de en çok üzerinde durduğum projedir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim