ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Van Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, akılı biletin tanıtım töreninde hafif raylı sistemle ilgili konuştu.

 

Geçtimiz günlerde gazeteniz Şehrivan olarak, haberini yaptığımız, hafif raylı sistemle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Vali Murat Zorluoğlu, akıllı bilet sisteminin (BELVAN) tanıtımında raylı sistem için 18 Aralık’ı işaret etti. 

 

Zorluoğlu, “Geçenlerde basınla bir araya geldiğimiz inşallah yıl bitmeden bu hafif raylı sistemle ilgili yaptığımız fizibilitenin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız demiştik. Bunu 18 Aralıkta inşallah. Şuanda çalışma yürüyor çok önemli bir ekip Van’da çalışma yaptı. Rakamlar belirlendi. Şuanda siteme yükleniyor. Bir anlamda Van’ın ulaşım mastır planı yapıldı. Ne kadar yolcu var. Ne kadar yoğunluk var hangi saatlerde nerde yoğunluk oluşuyor. Bunların güzergahları ağırlıklı olarak nerelerdir? Bunları bilimsel yöntemlerle tespit ettik. Şu anda onun bir değerlendirmesi yapılıyor. Rapor bana gelecek sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Bu rapor neyi öngörüyor? Burada ulaşımı rahatlatacak en uygun toplu taşıma sistemi ne olacak ne olmalı öneriler yapılacak. Hafif raylı sitem mi? Metrobüs mü? Elektrikli otobüs mü yoksa başka bir sistem mi getirilecek. Şehrin ihtiyaç duyduğu sistem hangisidir bunu tespit edeceğiz. Vatandaşlarımızla da karar vereceğiz ve en uygun yatırımı inşallah geçekleştireceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim