Van Valisi Murat Zorluoğlu, kurum ziyaretleri kapsamında son olarak Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına giderek, birlik başkanı Muhittin Aydemir ve esnaf oda başkanlarıyla bir araya geldi. 


Birliğin Edremit ilçesi Süphan Mahallesindeki hizmet binası girişinde Başkan Aydemir ve birlik üyelerince karşılanan Vali Zorluoğlu, daha sonra kurumun toplantı salonunda birlik yönetimi ve üye esnafla buluştu. Vali Zorluoğlu, beraberindeki Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, toplumun önemli bir kesimini temsil eden esnaf birliğiyle bir araya gelmekten, güzel ve güleryüzlü karşılamadan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Göreve başlamasından bu yana geçen 3 aylık zaman dilimini çok yoğun geçirdiklerini kaydeden Vali Zorluoğlu, geçen sürede şehrin sorunları ve meselelerinin tespitiyle, bir taraftan da yeni projelerin hayata geçirilmesi ile yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Kentteki pek çok kesimle, gerek kendisine yönelik ‘hoş geldiniz’ ziyaretleri gerekse kendisinin kurumları ziyaretlerinde bir araya geldiklerini dile getiren Vali Zorluoğlu, “Geride kalan zamanda esnaf odalarımızla pek bir araya gelemedik. Ancak aramızda bir gönül bağı olduğu muhakkak. Hem vali hem de belediye başkan vekili olmam hasebiyle attığımız pek çok adım, esnafı doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemektedir. Bu nedenle görev süremiz boyunca sizlerle işbirliği içerisinde çalışmak isterim. Sizler bizim çözüm ortaklarımızsınız” dedi.


Van’da geride kalan yazın ekonomik anlamda çok canlı geçtiğini anımsatan Vali Zorluoğlu, İran’dan ilimize giriş yapan turist sayısının önceki yıla göre iki katına çıktığını ve havalimanı yolcu sayısında da yüzde 8 artış gerçekleştiğini anlatarak, “Bu gelişmeler, Van’da bir şeylerin değiştiğinin, iyiye gittiğinin işaretidir. İlimizde huzur iklimini hâkim kılarsak, güvenli şehir algısını yükseltirsek, çok fazla olan potansiyelini de böylelikle açığa çıkarabiliriz. İlimizde istihdam ve yatırım eksikliğinden dolayı, en son yatırımcıları suçlamak durumundayız. Yatırımcı buradan gitmek zorunda kalmış. Benim gözlemlerim, bu şehirde insanların umudu bitmemiş. Bu kadar badireye rağmen, insanların geleceğe dair umutları, kanaatleri ve planları var. Biz de yatırım ve hizmetlerimizi bunun üzerine inşaa ederek yolumuza devam edebiliriz. Burada huzuru tam olarak sağlayabilirsek, büyük bölümünü kullanamadığımız turizm potansiyelini ortaya çıkarabilir, tarihi ve doğal güzellikleri turizme kazandırabiliriz” diye konuştu.
Başkan Aydemir ve görüşmeye katılan oda başkanlarına, kentte yatırım yapmak isteyenleri kendisiyle bir araya getirmelerini söyleyen Vali Zorluoğlu, “Bu kente yatırım yapacak kişilerin muhatabı doğrudan benim. Bu konuda da mesai mefhumum yok. İstedikleri zaman istedikleri yerde görüşebiliriz. Gelin birlikte yatırımcıları cesaretlendirelim. Devletimizin pek çok imkânını kendilerine sunabileceğimizi anlatalım. Alanı ne olursa olsun, gelip bu şehre yatırım yapsınlar. Biliyorsunuz yeterli istihdam olmadığı için gençlerimizi buralarda tutamıyoruz. Onlara iş imkânı sağlamak, istihdam olanakları sunmak zorundayız. Bu anlamda Van’da yapılacak çok iş var. Ama herkes elini taşın altına koyacak. Biz biliyoruz ki; bu memleketi en zor zamanlarında esnaf ayakta tutmuştur” ifadelerini kullandı.


Görüşmenin sonunda, ilerleyen günlerde peyderpey esnaf odalarını da ziyaret edeceğini aktaran Vali Murat Zorluoğlu, sorun ve sıkıntılarını dinlediği esnafa, Valilik ve belediye olarak gerekli yardıma her zaman hazır olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim