Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar kendini park ve bahçelere attı. Özellikle ramazan aylarında gölgelere sığınan vatandaşlar şehir merkezinde bulunan parklarda ağaçların gölgelerine sığınıyor.

 

Yaz ayının gelmesiyle birlikte havalar iyice ısınmaya başladı. Ramazan ayında denk geldiği yaz aylarında vatandaşın sığındıkları ilk yerler ise parklar oluyor. İşte bu yerlerden bir tanesi de Beşyol Meydanı’nda yer alan valilik bahçesi. Vatandaşın gölgelere sığınmak ve bunaltıcı havalarda dinlenmek için kullandığı valilik bahçesi, çocuklarında futbol sahası olmuş durumda. Spor komplekslerinin ücretli olması ve bunaltıcı sıcaklardan kaçan çocukları soluğu valilik bahçesinde ağaçlarında gölgesinde futbol oynayarak zaman geçiriyor. Gazetemize konuşan çocuklar başka futbol oynayacak bir yerlerini olmadığını belirterek, “Okullarımız bitti. Bizde yaz aylarında tartıcılık yapıyoruz. Havalar ısınmaya başladı. Bizde eğlenmek için buradaki yeşillik ve ağaçların altında top oynuyoruz. Halı sahalar paralı olduğu için gidemiyoruz. Bizde güç içinde sadece çalışırken arkadaşlarımızla görüşebiliyoruz. Bu yüzden bazen top oynayarak eğleniyoruz.” Dedi.

 

KENTTE YEŞİL ALANA İHTİYAÇ VAR!

2011 depreminin ardından kentin birçok noktasında bulunan binaların yıkımı yapıldı. Kentte büyük bir betonlaşma varken ve bu betonlaşma devam ederken, kent artık nefes alamaz hale geldi. Kenti birçok noktasında bulunan yeşil alanlar ise boş kalmıyor. Vatandaşlar yeşillikte oturmak ve bunun keyfini çıkarmak için yer bulamıyor. Kentte ivedilikle yeşil alanlara ve parklara ihtiyaç varken büyük görevlerin düştüğü belediyeler ise birçok çalışmalar yapıyor. Ancak bu çalışmalar yeteri kadar olmuyor. Özellikle depremden sonra kamu kurumlarının yerlerinin yeşil alan olması gerekirken bunun için halen adım atılmış değil. Gerek büyükşehir belediyesi ve gerekse de kamu kurumları bu alanlar için artık adım atması gerekiyor. 


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim