Van Valisi Münir Karaloğlu, 25-31 Mayıs tarihleri arasında kitap fuarını açacaklarını ifade ederek, bu fuara gereken desteğin verilmesi konusunda çağrıda bulundu. 


Konu ile ilgili Ali Paşa Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Vali Münir Karaloğlu, I. Van Kitap Fuarı ile ilgili bilgiler verdi. Van’ın bölgesinde ve Türkiye’de merkez kent konumuna yükselmiş özel bir şehir olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, yapılan yatırımlar sayesinde çehresinin her geçen gün değiştiğini kaydetti. Bu kapsamda geleneksel olarak yapılan Kanispi, Feqîyê Teyran, flamingo, su sporları, offshore, İnci Kefali, İpekyolu gibi fuar ve festivallere bir yenisini daha eklediklerini anlatan Vali Karaloğlu, “Fuarımız 25-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında açık olacak ve Van Ticaret ve Sanayi Odası binasında kitapseverleri ağırlayacak. Bu fuarımız Van Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, VATSO, Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle yapılmaktadır.” Dedi.

 

‘Kitapla barış’ sloganı ile insanların kitapla buluşmasını hedeflediklerini kaydeden Karaloğlu, “İnsanımızın gezmeye, TV izlemeye ve eğlenceye zaman ayırdığı gibi kitap okumaya da zaman ayırmasını istiyoruz. Özellikle çocuk ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmasını hedefliyoruz. Fuara, Can, Işık, Avesta, İş Bankası, İthaki, Nesil, Timaş, Yapı Kredi’nin de aralarında bulunduğu toplam 59 yayınevi katılıyor. Bejan Matur, Ece Temelkuran, Cemil Tokpınar, Yavuz Bahadıroğlu, Altan Tan, Reşit Haylamaz, Ahmet Günbay Yıldız gibi 50’ye yakın yazar/şair fuara katılacak. Gönül tahtımızın eşsiz Sultanı Efendimiz (SAV), ‘Dünden Bu Güne Kürt Edebiyatı’, ‘Romandan Uyarlanmış Hayat’, ‘Dava Adamı Bediüzzaman’, ‘Değişen Ortadoğu ve Kürtler’, Edebiyat: Kaçış Mı? Gerçeğe Yolculuk Mu? Gibi çok sayıda konferans verilecek. Fuar kapsamında söyleşiler, imza günleri ve konferanslarla birlikte 100’e yakın etkinlik yapılacak. Bu tür bir fuar bölgemizdeki söz konusu boşluğu dolduracak. Kitapseverleri, öğrencileri, öğretmenleri, tüm halkımızı bekliyoruz ve bu fuara gereken önemi vermeliyiz ki ikincisini düzenleyebilelim” dedi.

 

Açıklamaya AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ katıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim