Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında düzenlenen ve geçen hafta açıklanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre Van Anafen Dershanesi’nden 13 öğrenci bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye 1’incisi oldu.

Anafen Dershanesi Van Şubesi’nin 13 öğrencisi, Kasım ayında düzenlenen TEOG sınavında 6 branştan sorulan 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu. Anafen Dershanesi Van Şubesi Müdürü Nurettin Akyıldız dershane binasında düzenlediği basın toplantısıyla konuyla alakalı bilgi verdi. Müdür Nurettin Akyıldız, geçen yıl üç öğrencilerinin Türkiye birincisi olduğunu hatırlatarak bu yıl ki başarılarının çok daha büyük olduğunu söyledi. Bu yıl 13 öğrencilerinin 6 branşta sorulan tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olduğunu dile getiren Akyıldız, bu başarıda emeği geçen anne-babalara, dershane ve okul öğretmenlerine de teşekkür etti.

13 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Öğrencilerin bu başarısını Nisan ayında yapılacak TEOG sınavında da göstermelerini beklediğini belirten Akyıldız, “İlköğretim öğrencileri için dershane sadece sınava hazırlayan bir kurum değildir. Sunduğu özel imkanlar, farklı dokümanlar ve özverili rehberlik takip imkanıyla Anafen dershanesi eğitimde bir motivasyon merkezi olmuştur. Sosyal imkânlarını öğrencilerde dikkat dağınıklığı yaptığı bu yaş grubunda Türkiye geneli eğitim tecrübesini kullanarak öğrencileri motive edip 13 Türkiye birincisi çıkarmanın haklı gururunu yaşamaktayız.” Dedi. Sevgiyle öğretilen bilginin kalıcı olduğunu aktaran Akyıldız, “Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğuna inanan bir eğitim formatıyla özveriyle çalışan bir öğretim kadrosuyla Van için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim