Kentin ve bölgenin en büyük alış-veriş merkezi olan Van AVM yükselmeye devam ediyor. Global Holding tarafından yapılan ve geçtiğimiz yıl temelleri atılan Van AVM 2015’in Kasım ayında tamamlanması bekleniyor.

 

Global Holding’in 2008 yılında Van Belediyesi’nden aldığı arazide beklenen o AVM’yi 2014 yılında temellerini attı. Van Belediye ile mahkemelik olan Global Holding sorunun çözülmesi ile birlikte eski belediye garajı üzerinde yükselmeye başladı. Toplamda 55 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve Doğu Anadolu’nun en büyük AVM’si olan Van AVM 2015 yılının Kasım ayında tamamlanması bekleniyor. İçinde giyimden, yiyeceğe, eğlence salonlarından, sinema salonlarına kadar birçok ünlü firmanın yer alacağı AVM kente hayat verecek.

 

Şehrivan Gazetesi olarak 2014 yılında temelleri atılan ve bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Van AVM’yi gezdik. Temelleri atıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde yükselen AVM 2015 yılının Kasım ayında bitirilmesi planlanıyor. Gazeteniz Şehrivan olarak devam eden alışveriş merkezini gezdik ve ne aşamada olduğunu sizler için derledik. Çok hızlı bir şekilde yükselen ve gerek kış ayında gerekse de geceleri bile inşaatı devam eden AVM ayrıca en hızlı yükselen AVM’ler arasında yer alıyor. Diğer birçok gibi yıllardır yapılmayı bekleyen AVM ve binaların aksine 1 yıllık kısa bir sürede tamamlanacak olan Van AVM Van’a değer katacak. İnsanların dört gözle beklediği ve içinde devasa sinema salonlarından, büyük mağazalara kadar ünlü birçok firmanın yer alacağı AVM 55 bin metrekare alana sahip. 55 bin metrekare kiralık alanın şimdiden yüzde 80’ni verilmiş durumda. Devasa alanının yanı sıra kapalı ve açık otoparklarıyla da otopark sorunu olmayan AVM’de dünyaca ünlü birçok firma yer alacak.

 

VAN AVM KASIM’DA BİTİYOR!

Konuyla ilgili AVM’nin Proje Üretim Ofisinde çalışan İnşaat Mühendisi Faruk Görünüş AVM’nin inşaatı hakkında gazetemize konuştu. AVM’nin Kasım ayında bitirileceğini söyleyen Görünüş şu ifadelere yer verdi: “Alışveriş merkezimiz 2014 yılında temelleri atıldı ve 2015 yılının Kasım ayında AVM bitirmeyi planlıyoruz. Bu AVM’izde gerek kapalı ve gerekse de açık alan olarak büyük otopark alanımız var. Bu büyük alanlarımız ile Van’daki araç sıkışıklığının ve otopark sorununun da önüne geçmiş oluyoruz. AVM’miz de çok sayıda giyim mağazaları, eğlence merkezleri, sinema salonları var. Bu alışveriş merkezimiz Van’ın yanı sıra Van’ın ilçelerine ve bölgeye hitap edebilecek bir AVM’dir. AVM’miz Doğu Anadolu’nun en büyük alışveriş merkezidir. Bu AVM’nin Van’a çok ley katacağına inanıyoruz. Çünkü bu AVM çok sayıda insanın çok merak ettiği ve beklediği bir AVM’dir. Bunun yanı sıra bölgedeki insanı da çekebilecek potansiyeldedir. İnsanlarımız bu AVM’de istedikleri her şeyi bulabilecekler. Alışveriş merkezi konum olarak da çok iyi bir yerde yer alıyor. Bu anlamda insanların çok rahat ulaşabilecekleri bir yer. İnsanlar gerek araçları gerekse de yaya olarak rahat bir şekilde ziyaret edip alışveriş yapabilecekler.”

 

HAKTAN: YENİ AVM’LERE İHTİYAÇ VAR

Van AVM ile ilgili açıklamaya yapan vatandaşlardan Sinan Haktan AVM’nin Van’a değer katacağını söyledi. Haktan, “Van Büyükşehir olduktan sonra bu tür alışveriş merkezlerine muhakkak ki ihtiyaç var. Çünkü Van’da ciddi anlamda alışveriş yapabileceğiniz, dinlenip bir kahve içebileceğiniz, çocuğunuzun eğleneceği alanlar ve büyük sinema salonları yok. Bu yüzden Global Holding’in yapacağı bu AVM Van’ı bir adım daha ileriye taşıyacak. İnşallah Van AVM diğer yatırımcı ve iş adamlarına öncülük eder ve buna benzer ve hatta daha büyük alışveriş merkezleri Van’da kurulur. Bu olduğu zaman dünya markaları da Van’da şubeler açar. İnsanlar artık sadece belli başlı yerlere bağlı kalmazlar. Artık kent olarak yeniliklere ihtiyacımız var. İleride daha kaliteli bir kent görmek istiyorsak bu tür AVM’ler artık şart. Yoksa bir otoparkı bile olmayan, 4-5 yılda tamamlanmayan küçük alışveriş merkezleri kent için çokta önem sarf etmiyor. Çünkü biz artık Büyükşehir olduk. Bu yüzden yeniliklere ihtiyaç var.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL-ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim