Doğu Anadolu’nun en gözde şehirlerinden Van, bu yıl ikincisi düzenlenecek Shopping Fest ile şenlik havasında unutulmaz bir deneyim yaşayacak. Vanlılar başta olmak üzere çevre illerden ve İran’dan gelecek ziyaretçiler, VAN AVM’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve yüzlerce markanın katıldığı festivalde, yüzde 70’e varan indirimlerle doya doya alışveriş yapmanın keyfine varacak.

 

Van, en popüler sanatçıların konserleri, akrobasi ve pandomim gösterileri, sergiler, yarışmalar, sokak sanatçıları ve çocuklara özel eğlencelerle 20 gün boyunca bol bol eğlenecek. İlki geçen yıl gerçekleştirilen ve ikincisi heyecanla beklenen Van Shopping Fest, 15 Mart’ta başlıyor. Van’ın ilk alışveriş merkezi VAN AVM’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Van Shopping Fest, bölgenin en kapsamlı festivali olacak. Yüzlerce markayı bir araya getirecek Van Shopping Fest, 15 Mart’tan ile 5 Nisan’a kadar unutulmaz deneyimler yaşatacak.

 

ÇOK ZENGİN BİR PROGRAM HAZIRLANDI

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Van Shopping Fest’in, ana sponsorluğunu Global Yatırım Holding bünyesindeki VAN AVM üstlendi. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin de desteğiyle çok güçlü bir sinerjiyle gerçekleştirilecek. Van Shopping Fest için, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle çok zengin bir program hazırlandı. Van’da 20 gün boyunca peş peşe etkinliklerle heyecan ve coşku hiç azalmayacak. Teknoloji Günü, Lezzet Günü, Mobilya - Beyaz Eşya Günü, Ayakkabı ve Çanta Günü, Güzellik ve Kozmetik Günü, Çocuk ve Eğlence Günü, Sinema Günü ile Van Shopping Fest’te yüzde 70’lere varan indirimli alışveriş keyfi doyasıya yaşanacak.

 

EN POPÜLER SANATÇILAR HAYRANLARIYLA BULUŞACAK

Van Shopping Fest’te eğlence hiç durmayacak. Türkiye’nin en popüler gruplarından Gripin, son dönemin en popüler sanatçıları İrem Derici ve Fettah Can festivale özel verecekleri konserlerde hayranlarıyla buluşacak. Konser serisi 19 Mart’ta VAN AVM önünde Gripin grubuyla başlayacak. Hemen ardından 26 Mart’ta İrem Derici İskele Caddesi’nde, VAN TSO önünde sahne alacak. 1 Nisan’da ise 5 Yol Meydanı’nda Fettah Can sevenleriyle buluşacak. Van Shopping Fest etkinlikleri kapsamında ulusal sanatçıların yanı sıra yerel sanatçılar da sahne alacak. Van AVM’de Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yerel gruplar müzik dinletileriyle festivali daha renkli hale getirecek. Akrobasi ve pandomim gösterileri, çocuklara yönelik özel eğlenceler, sokak sanatçıları da unutulmaz deneyimler yaşatacak.

 

VAN AVM’DE HAT SANATI VE #BENİMGOZUMDENVAN FOTOĞRAF SERGİSİ

VAN Shopping Fest kapsamında hat Sanatı ve #benimgozumdenVan fotoğraf sergisi de açılacak. #benimgözümdenVan sergisi Van AVM’nin Instagram takipçilerinin bu “hashtag” ile paylaştıkları ve en çok beğenilen 20 fotoğraftan oluşacak sergide vatandaşlar kendi fotoğraflarını sergileme şansı yakalayacak. Bu iki sergi de dönüşümlü olarak VAN AVM ve TSO salonlarında sergilenecek. VAN AVM tarafından festivale özel hazırlanan özel kitapçık bir taraftan Van’ın tanıtımını yaparken diğer taraftan Shopping Fest etkinliklerini yakından takip etmek isteyenlere kılavuz olacak.

 

“VAN AVM, BÖLGENİN HUZURU VE KALKINMASI İÇİN TÜM YATIRIMCILARA ÖRNEK OLACAK”

Festivalin ana sponsoru VAN AVM projesini hayata geçiren Global Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Sadece Van değil bölge kalkınmasında ve tanıtımında etkili olacak Van Shopping Fest’e katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Bensel, “Alışveriş ile eğlenceyi birleştiren; perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren Van Shopping Fest’in bölge halkının refahının artmasına önemli yarar sağlayacaktır. Global Yatırım Holding olarak, kentin en büyük özel sektör yatırımı VAN AVM ile önemli bir adım attık. Bölgenin kalkınması ve huzuru için tüm yatırımcılara güzel bir örnek yarattığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim