Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyündeki Galatasaray Ortaokulunda fen bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığı sırada okulun elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla rüzgar türbini yapan öğretmen Mahmut Çakır, ‘Bakanlık Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

 

2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılan 3 bin 357 başvurudan 106 çalışma, bölgesel ödüle değer görülürken, katılan eserlerden "Öğretim Yöntem ve Teknikleri", "Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler", "Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi." "Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme", "Olumlu Tutum ve Davranışların Geliştirilmesi" kategorilerinde 15’i Bakanlık Ödülü, 5’i de Bakanlık Teşvik Ödülü almaya hak kazandı. Ankara’da düzenlenen Bakanlık Teşvik Ödülü törenine katılan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Şahin, öğretmen Mahmut Çakır, ödül almanın sevincini yaşadı.

 

Bakanlık Teşvik Ödülüne layık görülen ‘Rüzgarım Hayalim Olsun’ projesinin Türkiye’de dereceye girmesinin Van açısından önemli olduğunu belirten Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Mahmut Çakır öğretmeni gönülden tebrik ettiklerini söyledi. Eğitim öğretimde proje alanında Van’ın çok iyi bir noktaya geldiğini belirten Kırekin, bu alanda birçok Türkiye derecesi elde ettiklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim