Vanlı bal üreticisi Halil Tandoğan, kurduğu fabrikanın laboratuvarında gıda mühendislerinin çalışmaları sonucu bal, propolis ve arı sütü karışımlarından elde ettiği kozmetik ürünlerin seri üretimine geçmeye hazırlanıyor.

 

Yıllardır bu sektörde yer alan ve aynı zamanda Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Halil Tandoğan, artık bal üretiminin dışında balın çeşitli alanlara açılması gerektiği yönünde çalışmalar başlattı. Van Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurduğu fabrikada bal üretiminin yanı sıra, laboratuarında ise gıda mühendislerinin bal, propolis ve arı sütü üzerine yaptığı deneyler sonucu numune olarak ortaya çıkardığı ürünlerin ilgi gördüğü bildirildi. Propolisin faydalarının anlatmakla bitmeyeceğini ve bunu insanların daha faydalı kullanabilecekleri ürünlere dönüştürmek için çalışmalar içerisine girdiklerini ifade eden Tandoğan, bal ürünlerinin karışımında elde ettikleri hücre onarıcı krem, serum terapi, hücre yenileyici şurup ve sabun gibi birçok ürün elde ettiklerini belirtti. Tandoğan, “Bal, propolis ve arı sütü karışımlarından ürettiğimiz bu ürünlerin hiçbiri sentetik veya kimyasal bir madde içermemektedir. Zaten bu üçü de kendi başına birer şifa kaynağıdır. Biz sadece bal üretimi ve satışı ile sınırlı kalmak istemediğimizden dolayı böylesi bir çalışma içerisine girdik. Örneğin hücre onarıcı propolis kremimiz özellikle cilde derinlemesine nüfus etme ve yüksek düzeyde yaşlanma karşıtı özelliğe sahiptir. Gençleştirici bir krem ve herhangi bir yaştaki cilde uygulanması son derece güven sağlar. Propolis kremi hücre ve cilt onarıcı bir kremdi. Makyaj kremi değildir.” Dedi.  

 

 

Propolis ile arı sütü karışımı olan 'Bee Serum Terapi' ürününün ise içinde bulunan arı sütü özütü, propolisin rafine exract ile besleyici ve hücre onarıcı özelliğini öne çıkardığına işaret eden Tandoğan, “Cildinizde daha genç ve kırışıksız bir görüntü sağlayan bir ürünümüzdür. Tüm ciltler için uygundu ve cildin su, vitamin eksikliğini tamamlar. Bir ürünümüzde hücre yenileyici su bazlı ürünümüzdür. Bu içilen bir üründür. Bugün bitkilerle tedavi yöntemleri sektörel olarak da hızlı ilerlemekte. Bilim adamları tarafından önemli bir keşif olarak görülen propolis, Allah’ın doğanın en önemli canlılardan biri olan arıların eliyle insanoğluna hediye ettiği bir mucizedir. Bu ürünlerin yanında aynı şekilde tamamen doğal ve hiçbir sentetik veya kimyasal madde içermeyen sabun ve değişik ürünlerimizde bulunuyor. Numune olarak bunları ürettik ve pazar araştırması başta olmak üzere çeşitli çalışmalar içerisindeyiz. Bunların tamamlanması ile birlikte seri üretime geçerek, bunu Van’dan Türkiye ve dünya piyasasına sunacağız. Bunu özellikle eczanelere yönelik gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.” Diye belirtti.

Editör: TE Bilisim