ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - ÖMER AYTAÇ AYKAÇ - Edremit Belediye Başkan vekilliğine atandığı günden bu yana ilçede devasa bir değişimin, dönüşümün ve hizmet atağının mimarlığını yapan Atıf Çiçekli, dün bir kez daha vatandaşlarla bir aradaydı.

 

Edremit’te yıllardır dokunulamayan yerlere dokunan ve vatandaşların gönlünü fetheden Çiçekli, bir kez daha Van Balığı Şenliği için halka buluştu. Balık yasağı öncesi sonuncusu düzenlenen Ayran Aşı Balık Başı Van Balığı Şenliği’ni Edremit Kız Kalesi’nde gerçekleştiren Edremit Belediyesi’nin etkinliğine Vanlılar akın etti. Edremit’in en güzel bölgelerinden birisi olan Kız Kalesi (Kız Taşı)’nde muazzam bir kalabalığa ve renkli görüntülere sahne olan buluşma dev bir buluşmaya döndü. 2 ton balığın ikram edildiği on bin civarında vatandaşın katıldığı törende yine halaylar çekildi. Çiçekli’nin de vatandaşlarla birlikte uzun süre halay çektiği şenlik Edremit’te sosyal belediyecilik konusunda alınan mesafeyi de bir kez de gözler önüne sermiş oldu. Diğer şenlikler de olduğu gibi vatandaşlar Çiçekli’ye sevgi seli oluşturdu.

 

 

Edremit Kız Kalesi'nde düzenlenen festival yoğun ilgi görürken, Van Gölü Balığı (İnci Kefali) av yasağının başlamasına kısa kalması nedeniyle son kez yapıldı. 2 ton balık ile ayran aşının ikram edildiği festivale katılan vatandaş, Van Gölü manzaralı balık yemenin tadını çıkardı. Balık ikramının ardından katılımcılar halaylar çekerek, festivalin tadını çıkardı. Festivalde bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, festivalin sonuncusunu yaptıklarını söyledi.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

 

 

İŞGELDEN KURTARILAN SAHİLLERİ ANLATTI

Çiçekli ilk olarak şöyle konuştu:

 

 

“Van mecazi anlamda sırtını denize dönmüştü. Yani denizin nimetlerinden çok fazla faydalanamıyorduk. Neden? Çünkü deniz ile aramıza işgalciler duvar örmüştü ne yazık ki. 30 tane işgali yıkacağımız dediğimizde, bize kimler geldi kimler geçti. Bunlar yapamadı da sen mi sahildeki bu işgalleri bitireceksin dediler. Bizde hakka, hukuka inandık ve hukuka uyanın hakkını, hukuka uymayanlara da yedirmeyeceğiz ve adaletten şaşmayacağız dedik. Yüce Rabbim yüzümüzü kara çıkarmadı ve bir gece de yıktık mı? Yıktık elhamdülillah.”

 

 

SAHİL PROJESİNİN AÇILIŞI YAPILIYOR

Sahil projelerinin devam ettiğini aktaran Çiçekli açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle açmayı hedeflediklerini aktardı.

 

 

Çiçekli, “Ardından bildiğiniz gibi sahil projemizi ilan ettik ve bu çalışmamız devam ediyor. Gayretimiz, Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize teşriflerine yetiştirmek. İnşallah buraya geldiğinde kendisini sahilde gezdirecek ve diyeceğiz ki Edremit’in artık Marmaris’ten, Bodrum’dan bir farkı yok. Edremit sahili, plajları, sahil kordonuyla çok güzel bir yer. Edremit artık terörle anılmıyor diyeceğiz. Bu memleketin kadim ve güzel gönüllü insanlarıyla bu çalışmalar yapılıyor diyeceğiz. Sizlerle ne kadar gurur duyduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

 

ÇİÇEKLİ’DEN 2 HALK PLAJI MÜJDESİ DAHA

Dilkaya’da açılan halk plajının yanı sıra 2 plajı daha hizmete açacaklarını aktaran Çiçekli şöyle devam etti: “Geçen sene Dilkaya Mahallemizde halk plajımızı açtık. Ardından da Binicilik Merkezimizi açtık. Dilkaya’daki bu plaj bize uzak dediniz, bizde bu sene daha yakını yapma kararı aldık. İnşallah bu sene hidro elektriğin olduğu bölgede çok güzel bir halk plajını hizmete açacağız. Çok uğraştık ve Karayollarının sosyal tesisini halkımıza açmak için çok uğraştık. Sayın Bakanımıza rica ettik. Onların da sözüyle inşallah bu sene burada da halk plajı halka açılacak. Sahil yolu projemizi de Ulaştırma Bakanlığına ve Karayolları Bölge Müdürlüğüne ilettik. 2.5 kilometrelik yürüyüş yolu, 2.5 kilometrelik mesire alanı ve aradaki bölgenin bağlanmasıyla sizlerin hizmetine açılacak.”

 

 

EDREMİT BU YAZ PİKNİK YAPACAK

Piknik alanlarının oluşturulması için çalışma yaptıklarını aktaran Çiçekli, “Biz Van’a geldiğimizde bize dediler ki her Vanlının arabasının arkasında bir mangal vardır. Bende dedim ki mangal varda piknik yapılacak yer yok. Buraya gelen arkadaşlarımızı dostlarımızı bir yerlere piknik yapmak için götürdük. Buralardan içeri girdiğimiz para verdik. Neden? Çünkü piknik yapacağız. Ayıptır dedik. Piknik yapmak için koskoca bir deniz kenarında piknik yapmak için yer olmaz mı? Yok dediler. Bizde ilk görevimiz olsun dedik. Ve deniz kenarında piknik alanları oluşturduk. Bu yaz 300 tane piknik ve mesire alanınız hizmetinize açıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

ÇİÇEKLİ: KÖMÜRLE GEÇİRDİĞİNİZ SON SENE OLACAK

Doğalgaz çalışması hakkında da bilgi veren Çiçekli, bu yazdan sonra Edremit’in kömürden kurtulacağına işaret etti. Çiçekli şunları söyledi: “Edremit’in yolun kapandı. Çünkü Edremit’e doğalgaz geliyor. Alttan doğalgaz geçti, buradan da geçiyor. Bu yaz Allah’ın izniyle Erdemkent, Erenkent ve Esentepe TOKİ’leri doğalgaza kavuşmuş olacak. Bu sene kömürle geçirdiğiniz son sene olacak. Elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”

 

 

AVLANMAYA DİKKAT ÇEKTİ

15 nisanda başlayacak olan Van Balığı avlanma yasağı konusunda hassas olduklarını ifade eden Çiçekli şöyle konuştu: "Van Balığını tanıtma ve vatandaşımızı Van denizi kültürüyle bir arada tutma maksadıyla yaptığımız programda ayran aşı ve Van balığını ikram ediyoruz. Ancak işin birde Van Balığı ve Van Gölü’nün koruma tarafı var. Biz gerek belediye gerekse de kaymakamlık olarak emniyet ve jandarma marifetiyle 15 Nisan’da başlayan av yasağını çok ciddi bir şekilde takip edeceğiz. Balığımızın üremesi için bu süreci koruyarak geçireceğiz. Ben buradan bütün balıkçılara ricada bulunuyorum. Yumurtlama döneminde Van balığımızı hep birlikte koruyalım."

 

 

Konuşmaların ardından ayran aşı ve balık ikramı yapan Atıf Çiçekli ve katılımcılar halay çekti. Vatandaş ve belediye başkanı bol bol halay çekip birlikte fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim