Şehrivan

 

Geçtiğimiz aylarda kurulan ve Van'daki bir çok STK'nın yer aldığı Van Barış İnisiyatifi bölgede çatışmaların yeniden başladığı bir dönemde bir kez daha 'Biz barış istiyoruz' dedi. İlk bir araya geldiklerinde onlarca STK'nın açıklamasında son açıklamada imza atan STK'ların sayısı bir hayli düşse de güçlü STK'ların açıklaması ile önemli mercilere gidip kapı kapı 'barış' talebi iletileceği açıklandı.

 

"KAYGI İÇİNDEYİZ"

Van Barış İnisiyatifi Yürütme Kurulu Bölgemizde yaşanan süreci değerlendirmek üzere bir  araya geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen üye STK'lar, özellikle son dönemlerde ülkenin en önemli sorunu haline gelen çatışmalı ortamın kamuoyunda kaygı oluşturduğuna dikkat çekerek; "Toplum olarak kaygı içindeyiz. Bu süreç toplumsal alanda derin ayrışmalara sebep olmakta, aynı zamanda bölgenin tamamına sirayet edecek özellikler taşımaktadır. Kardeşlik hukuku zarar görmektedir. Bu sorun sadece bölgemizin sorunu olarak kabul edilmemelidir. Sorun Tüm Türkiye’nin ortak sorunudur. Burada yaşanan çatışmalı sürecin yarattığı tahribat hepimizi etkileyecektir."

 

CUMHURBAŞKANINA, BAŞBAKANA GİDECEKLER...

"Van Barış İnisiyatifi bileşenleri olarak bölgede hakim olan bu çatışmalı sürecin son bulmasını istiyoruz. Özellikle hendeklerin, operasyonların, sokağa çıkma yasaklarının, yasaklı bölgelerin ve yaşanan  tüm uygulamaların toplumda onarılması güç yaralar oluşturduğunu, halkların birlikte yaşama iradesine zarar verdiğini gözlemlemekteyiz. Kaybedilen herşey hepimizindir. Yitenler de biziz. Bu duruma seyirci kalınmaması gerekir. Bu amaçla bir araya gelen bileşenler olarak bölgede yaşanan tüm olumsuzlukların doğru ve tarafsız bir gözle rapor edilip, Başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine üyeleri, TBMM ve Siyasi Partiler nezdinde girişimde bulunacağımızı tüm kamuoyunun dikkatine sunarız."

 

Öte yandan açıklamaya şu STK'lar imza attı:

Van TSO

VAN ESOB

VAN SMMMOB

VAN BAROSU

VAN MÜSİAD

VAN TÜMSİAD

VAN MAVLUMDER

VAN ŞOFÖRLER VE OTO. ODASI

Editör: TE Bilisim