Türkiye Barolar Birliği ve Van Barosu Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Elemeleri” sona erdi.

 

Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri 50 baronun katılımıyla 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde, 7 coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleşti.  Dereceye giren barolar Türkiye derecesi için 24-25 Eylül’de Ankara’da yapılacak olan finallere katılacak. Doubletree by Hilton’da tertip edilen yarışma programına Van Baro Başkanı Murat Timur, Bölge Baro Başkanları, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Ayhan Candan ve Av. Yusuf Akbaş’ın yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Doç. Dr. Murat Önok (Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi), Muzaffer Özdemir (Yargıtay 21.Ceza Dairesi Üyesi), Av. Battal Özer’den (Adana Barosu) oluşan yargıçlar jürisi ve stajyer avukatlar katıldı.

 

İLK 3’E KARS, VAN ve ELAZIG GİRMEYİ BAŞARDI

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van Barosu’nun ev sahipliğinde; Ağrı, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Kars, Malatya, Van olmak üzere 7 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini Kars Barosu aldı. TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Ayhan Candan ve Av. Yusuf Akbaş’ın yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Doç. Dr. Murat Önok (Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi), Muzaffer Özdemir (Yargıtay 21.Ceza Dairesi Üyesi), Av. Battal Özer’den (Adana Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştı.

 

VAN BAROSU 2. OLDU!

Kars Barosu’nun birinci, Van Barosu’nun İkinci, Elazığ Barosu’nun üçüncü olduğu yarışmada Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur, Ağrı Barosu Başkanı Av. Ali Artuk, Kars Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar hazır bulundu.

 

FİNAL EYLÜL AYINDA ANKARA’DA GERÇEKLEŞECEK!

Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi Kars Barosu, Marmara Bölgesi Birincisi İstanbul Barosu, Ege Bölgesi Birincisi Muğla Barosu, Akdeniz Bölgesi Birincisi Antalya Barosu, İç Anadolu Bölgesi Birincisi Kırşehir Barosu, Karadeniz Bölgesi Birincisi Giresun Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birincisi Batman Barosu,  24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara’da yapılacak finalde Türkiye derecesi için yarışacak.

 

Van Baro Başkanı Murat Timur, “İlimizde gerçekleştirilen kurgusal duruşma yarışması ile genç meslektaşlarımızın mesleğin başında duruşma deneyimlerini arttırmak, meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlamak hedeflenmiştir denildi. Timur,  Doğu Anadolu Bölge Baroları yarışmasında 7 il içerisinde 2. olduk, “Bölgelerde birinci olan takımlar, 24 - 25 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile Türkiye derecesine girme mücadelesi verecek.

Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hâkim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışma da hedeflenmiştir.” şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim