Geçtiğimiz aylarda seçimi gerçekleştirilen Van Barosu'nda sular durulmazken geçtiğimiz hafta ardı ardına gelen istifalar gündeme bomba gibi düşmüştü. Hareketli günlerin yaşandığı ve ciddi iddiaların dillendirildiği Van Barosu ile ilgili bugün flaş bir iddia daha konuşuldu. AdlHaber adlı sitenin haberine göre barodaki tüm organlar düştü.

Bilindiği gibi Van Barosu geçen hafta ardı ardına gelen istiflarla gündeme gelmişti.  4 yönetim kurulunun üyeliklerinin Baro Başkanı Av. Murat TİMUR'un itirazı üzerine YSK tarafından düşürülmesiyle, "Genel Kurulun iradesinin hiçe sayıldığı, meslek ahlak ve etiği ile bölgesel teamüllere uygun davranılmadığı" gerekçesiyle yedek üyelikten asil üyeliğe geçen 3 yönetim kurulu istifa etmişti. Genel  Kurulda yüksek oy ile seçilen yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesi sonrasında bu üyelerin  yerine dahil edilen yedek 3 yönetim kurulu üyesinin istifalarına destek veren Baro Başkan Yardımcısı ve Saymanının da aralarında bulunduğu toplam 7 yönetim kurulu üyesi  daha istifa etmişti.

 

İSTİFA DEPREMİ SÜRDÜ!

Geçen haftanın ardından bu haftaya da istifalarla başlayan Van Barosu, diğer organların da istifalarını Baro Başkanlığına sunmasıyla tüm organlar için yeniden seçim yapılması zorunluluğu oluştu. Van Barosunun 10 asil 10 yedek üyeden oluşan yönetim kurulunda, üyelikleri düşürülen 4 üye ile 3'ü asil 7'si yedek 10 üyenin istifasıyla toplam 14 üyenin yönetim kurulu üyeliği düşmüş oldu. Baronun 5 Asil 5 Yedek üyeden oluşan Disiplin Kurulunda  4'ü asil 2'si yedek olmak üzere 6 üye istifa etti. Toplam 3 Asil 3 Yedek üyeden oluşan Denetleme Kurulunda 2'si asil 2'si yedek olmak üzere 4 üye istifa etti. Bu dönem itibariyle 3 Asil 3 Yedek üye seçen  Van Barosunda, Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine seçilen 2'si asil, 2'si yedek olmak üzere toplam 4 kişi istifa etti.

 

BARO DÜŞTÜ!

Seçim sonrası Baro Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve TBB Delegeliği asil ve yedek olmak üzere toplam 42 üyenin, 4'ü itiraz üzerine 24'inin ise istifası ile (toplam 28 üye) seçilenlerin 2/3'ünün üyelikleri düşmüştür.  Tüm organları düşen Van Barosunun derhal Olağanüstü Genel Kurula gitmesi gerekiyor. (Kaynak: AdlHaber)

Editör: TE Bilisim