Van-Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma programına Valisi Aydın Nezih Doğan’ın yanı sıra, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü. Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma töreninde AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ile CHP İl Başkanı Cemal Şen arasındaki sıcak sohbet ise dikkatlerden kaçmadı. Program, yenilen ikramların ardından protokolün, hastanede yatan hasta ve sevgi evlerindeki çocukların bayramını kutlamaları ile son buldu.

DBP’DEN BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Başkanlığı tarafından halkla bayramlaşma programı düzenlendi. DBP tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir iş merkezinin giriş katında düzenlenen bayramlaşmaya halk büyük ilgi gösterdi. Halkların Demokratik Partisi Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve DBP Van İl Başkanı Musa İtah, gelen vatandaşları karşılayarak bayramlarını kutluyor. Kutlamaların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniliyor.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERLE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ’NDEN BAYRAMLAŞMA

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, düzenlenen programla üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı.

Hz. Ömer Camii avlusunda Müslüman Kardeşler Dayanışma İnisiyatif tarafından düzenlenen bayramlaşma programına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeler ve vatandaşlar katıldı. Burada bir açıklama yapan Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Başkanı Mehmet Emin Akan, inisiyatif olarak ikincisini düzenledikleri bayramlaşma etkinliğine halkın yoğun katılımından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Akan, “Ramazan ayında Filistin’deki durum söz konusuydu. Yahudilerin insan dışı hareketleri, ondan sonra katlederek insanları öldürmeleri; çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden yaptıkları hunharca durum karşısında Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi olarak biz hem Ramazan’daki programlarımızı yaptık, oturma eylemlerimizi yaptık. Bu kardeşlerimize destek mahiyetinde bir araya geldik. Bunun akabinde bu bayramda camimizin avlusunda yine Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi olarak bu kardeşlerimizin acılarını hissetmek, onlarla aynı duyguları paylaşmak maksadıyla burada bir araya geldik. Güzel bir bayramlaşma oldu. Halkımızın katılımı güzeldi” şeklinde konuştu. Bayramlaşma programı, kanaat önderleri Molla Ali Arslan tarafından okunan dua ile sona erdi.

ÇALDIRAN’DA BAYRAMLAŞMA

Çaldıran Kaymakamlığı tarafından Ramazan Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenlendi.

Kadın Eğitim Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programına Kaymakam İbrahim Dündar, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Yunus Emre Işıkoğlu, Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Ünüvar, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Durmaz, ilçemizdeki kurum ve daire amirleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam İbrahim Dündar, bayramlaşmaya katılanlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bir süre bayramlaşma merasimine katılanlarla sohbet eden Kaymakam İbrahim Dündar, buradaki programının ardından beraberindeki heyet ile birlikte ilçeye bağlı mahallelerde bulunan şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti. Dündar, daha sonra Yaşkütük Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapmakta olan askerlerin bayramını kutladı.

ÇATAK’TA BAYRAM HEYECANI

Çatak ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla camilere akın eden ilçe halkı, kılınan namazın ardından resmi bayramlaşma törenine yapıldı. Bayramlaşma merasimine İlçe Kaymakamı yerine vekaleten bakan Bahçesaray Kaymakamı Tarık Açıkgöz, makamında tebrikleri kabul etti. Programa diğer kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Açıkgöz, daha sonra İlçe Emniyet Amirliğinde polislerin, İlçe Jandarma Komutanlığında askerlerin ve şehit ailelerin de bayramları kutlanmasının ardından tören sona erdi.

ERCİŞ’TE BAYRAMLAŞMA

Erciş ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle ilçe kaymakamlığı tarafından bir program düzenlendi.

Erciş Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma programına İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkan Vekili M. Nuri Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Doğan Çabuk, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Bayramlaşmanın ardından misafirlere şeker ve kolonya ile tatlı ikram edildi. Buradaki programın ardından protokol üyeleri Erciş Devlet Hastanesi servislerinde ve acil polikliniklerinde yatan hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Hastalara geçmiş dileklerini ileten Kaymakam ve beraberindeki heyet daha sonra Erciş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde bulunan engellileri ziyaret etti. Buradaki bayramlaşmanın ardından Kaymakam Barboros Baran, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ataberk ile bazı kurum amirleri ilçede yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziye ziyaretlerinde bulundu. Ayrıca, şehit aileleri ile gaziler evlerinde ziyaret edildi.

Editör: TE Bilisim