VAN Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının acısını yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek, "Deprem nedeniyle aynı acıları yaşamış bir kentiz. Van olarak Soma için tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

Soma'da meydana gelen facia, tüm Türkiye'yi yasa boğarken, Van'da Büyükşehir Belediyesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi, bugün programlarını iptal ettiklerini duyurdu. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, taziye mesajı yayınlayarak tüm imkanları ile Soma halkının yanında olduklarını belirtti. Kaya, şu açıklamayı yaptı:

"Soma'da şuana kadar 201 emekçi hayatını kaybetmiş, maden ocağında halen 200'den fazla emekçinin olduğu belirtilmiştir. Bu katliamda hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifa, şuan maden ocağında mahsur kalan 200'den fazla emekçinin sağ-salim ailelerine kavuşmasını diliyoruz. Yakın zamanda, deprem nedeniyle aynı acıları yaşamış bir kent olarak bu acıyı çok iyi biliyor ve Soma halkımızın acısını Van halkı olarak yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyoruz. Kentte yaşayan halkımız adına Soma halkına taziyelerimizi bildiriyor, Van kenti olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz."

Editör: TE Bilisim