Van Belediyesi, Özalp yolu üzerinde bulunan belediyeye ait hayvan barınağında topladığı sokak hayvanlarının bakımlarını yaptıktan sonra kısırlaştırarak tekrar doğaya salarken, hasta olanları ise barınakta tedavi altına alıyor.


Havaların soğuması, sokak hayvanlarını da olumsuz etkilerken, çalışma başlatan Van Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri kent merkezi ve mahallelerde bulunan hasta ve tedaviye muhtaç sokak hayvanlarını toplayarak gerekli bakım ve tedaviden sonra kısırlaştırıp tekrar doğal ortamlarına geri bırakıyor. Hasta sokak hayvanları ise barınakta tedavi altına alınıyor.


2010 yılında belediye tarafından Özalp yolu üzerindeki Sıhke Gölü kenarında kurulan hayvan barınağında çalışmalarını sürdüren Veteriner Hekim Veysel Çelik, sokakta yaşayan hayvanların bakımı ve tedavisi için çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu sene yaklaşık bin sokak hayvanının tedavisini yapmayı planladıklarını ifade eden Çelik, şimdiye kadar 700 hayvanın tedavisini yapıp uygun şekilde kısırlaştırdıklarını kaydetti. Özellikle dişi köpekleri kısırlaştırdıklarını söyleyen Çelik, aç kalan hayvanların çoğu zaman kentte yaşayan insanları zor durumda bıraktığını belirterek, bundan dolayı hayvanları kısırlaştırdıklarını söyledi. Çelik, hayvanların yapılan tedaviden sonra 3 günde barınakta müşahede altında tuttuklarını kaydetti. Tedavileri tamamlanan hayvanların kulağına küpelerini taktıktan sonra tekrar doğal ortamlarına saldıklarını söyleyen Çelik, vatandaşların sokakta gördükleri sakat, hasta ve yardıma muhtaç hayvanlar için 0432 215 64 88 ve 0432 214 42 69 numaralı telefondan kendilerine ulaşılabileceğini belirtti. - VAN

Editör: TE Bilisim