İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, Van'ın Saray ilçesinde saat 12.56'da, Richter ölçeğine göre 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından Başkale'de 13:18 de 3.2 büyüklüğünde, 13:34'de 3.4 büyüklüğünde 14:09'da ise 3.0büyüklüğünde 3 deprem daha meydana geldi.

SARAY'DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Van'ın Saray ilçesinde saat 12.56'da, 21,26 kilometre derinlikte meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem, ilçede hafif şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre, depremde herhangi bir hasar ve yaralanma olmadı. Kapıköy Mahallesi merkezli deprem, ilçede kısa süreli paniğe neden oldu.


VAN VALİSİ DEPREM YAŞANDIĞINI HATIRLATTI


Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, ilçede saat 12.56'da 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandığını hatırlattı. "Saray ilçesinde yaşanan depremde bize ulaşan olumsuz bir durum şu ana kadar bulunmuyor" diyen Bilmez, depremin hemen ardından bölgede hasar olup olmadığını tespit etmek için kriz merkezi oluşturulduğunu kaydetti. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar da kaymakamlık, jandarma ve muhtarlarla görüşüldüğünü, ilçede bir olumsuzluğun olmadığını söyledi.

BAŞKALE'DE ART ARDA 3 DEPREM


Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 13.18'de merkez üssü Başkale ilçesine bağlı Güvebdik Mahallesi'nde 3.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 5 kilometre derinliğindeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Başkale'de saat 13:34'de meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki üçüncü depremin ardından İran sınırında 14:09'da 3.0 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Editör: TE Bilisim