Meclis’teki bütçe görüşmeleri her yıl olduğu gibi 2017’de de hararetli geçti. Yoğun tartışmalarla geçen görüşmeler, zaman zaman esprili diyaloglara da sahne oldu. 

 

Bu diyaloglardan biri de, 21 Aralık’ta TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile HDP VanMilletvekili Lezgin Botan arasında gerçekleşti. Seçim bölgesinin sorunlarını anlatan Botan, ek konuşma süre talep etti. Aydın da bu talebe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davos’taki, “one minute” çıkışına örtülü gönderme yaparak karşılık verdi. Aydın “Hadi, Van için diyorsunuz. Van minute, buyrun bir dakika” diyerek, esprili üslupla Botan’ın süresini uzattı. 


Aydın, gazetecilerle Meclis’teki bir sohbetinde de  yaşanan, “van minute” esprisini gülerek aktardı. Ancak TBMM tutanakları, stenografların, Aydın’ın İngilizce, “bir” anlamına gelen, “one” kelimesini değil Van ilini kastederek “van” dediğini anlamadıklarını ortaya koydu. Böylece Aydın’ın, “van minute” esprisi tutanaklara (“…”(x)) sembolleriyle ve “(x) Bu bölümde hatip tarafından Türkçe olmayan bir kelime ifade edildi” notuyla geçti. 
 

Editör: TE Bilisim