an'ın Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji sokağa yapılan operasyonda ölü ele geçirilen ‘Cafer’ kod adlı örgüt mensubunun Zindan Bor, ‘Amed’ kod adlı örgüt mensubunun ise Mehmet Yalçın olduğu belirtildi. Öldürülen örgüt mensuplarının Beşyol mevkiindeki bombalı saldırının dışında daha önce de kent merkezinde 2 ayrı bombalı saldırıda 4 polisi şehit ettikleri belirtildi.


PATLAMA SONRASI MOTOSİKLETLE KAÇTI

Terörle mücadele ve özel hareket polislerinin ölü olarak ele geçirdiği Zindan Bor ve Mehmet Yalçın’ın Kurban Bayramı'nın 1’inci günü düzenledikleri bombalı saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı. Zindan Bor’un bombalı aracı AK Parti ve polis noktasına yakın mesafeye park ettikten sonra kendisini motosikletle bir ara sokakta bekleyen Mehmet Yalçın'ın yanına gittiği ve daha sonra da üzerlerinde taşıdıkları uzaktan kumandalı düzenekle bombalı aracı patlattıkları belirtildi. Örgüt mensupları, daha sonra da bindikleri motosikletle kayıplara karışmıştı. 


SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Patlamanın ardından çevredeki görüntüler toplanırken, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin de bizzat yönettiği ekip tarafından soruşturma derinleştirildi. Görüntüleri büyük bir titizlikle inceleyen soruşturma ekibi, adım adım örgüt mensuplarını takip etmeye başladı. Bu takibin ardından da dün saat 22.00 sarılarında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji sokakta bulunan 2 katlı eve operasyon yaptı ve örgüt mensupları silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. 


ÇATIŞMANIN İZLERİ SABAH ORTAYA ÇIKTI

Ölü ele geçirilen 2 örgüt mensubunun 4 polisi şehit ettikleri ve bombalı saldırıyı düzenledikleri ise parmak izlerinden ortaya çıktı. Eve yapılan operasyonun izleri ise sabah ortaya çıktı. 2 saat boyunca çatışmanı yaşandığı 2 katlı evde hasar meydana gelirken, evin çevresi ve içinde ise detaylı aramalar yapıldı.

 

Editör: TE Bilisim