Van'da geçtiğimiz gün düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığındayken etkisiz hale getirilen örgüt üyeleri ile birlikte ele geçirilen tabancanın, geçen yıl Saray ilçesinde PKK’lılarca kaçırılan gümrük muhafaza memurlarına ait olduğu tespit edildi.

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı'nın birinci günü Van'da patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı ile Hacıbekir Mahallesi'nde 2 polisin şehit edildiği saldırının failleri olduğu belirlenen ve düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı "Cafer" kod adlı Zindar Bor ile "Amed" kod adlı Mehmet Yalçın ile ilgili soruşturma devam ediyor.  Ölü ele geçirilen örgüt üyelerinin yanında bulunan tabancanın balistik incelemesi sonuçlandı.

 

Örgüt üyelerinin kullandığı tabancanın 21 Ağustos 2015'de Van'ın Saray ilçesinde, PKK'lılarca kaçırılan Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli gümrük muhafaza memurlarına ait olduğu belirlendi.

 

OLAY

 

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki bir evde 21 Eylül'de saldırı hazırlığı yapan PKK mensuplarının bulunduğu bilgisi üzerine operasyon başlatan güvenlik güçlerinin "teslim olun" çağrısına ateşle karşılık veren 2 örgüt üyesi, çıkan çatışmada etkisiz hale getirilmişti.

 

Van Gümrük Müdürlüğünde görevli 11 gümrük muhafaza memuru ve bir şoför, 21 Ağustos 2015 tarihinde PKK'lılarca kaçırılmıştı. Memurlar ve şoför bir süre esir tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. 

Editör: TE Bilisim