Gazetecilik hem zor, meşakkatli hem de toplumlar için önem arz eden mesleklerden birisidir. Dünyada haberleşmenin, iletişimin ve iletişim ağlarının her geçen gün daha büyük önem kazandığı bir süreçte gazetecilik yönetmenin ve söz sahibi olmanın en önemli parçasıdır. Gazetecilik sadece haber verme misyonu ile sınırlı kalmayıp artık yönetim anlayışının yanında olması gereken en önemli güçtür. Kamuoyunun vicdanı olması yanında aynı zamanda daha refah ve müreffeh kentler oluşması sürecinde de gazetecilerimizin yeri başkadır ve bu şekilde de olmalıdır.

Bu manada kariyerim boyunca da gazetecilerle yaptığım yol arkadaşlığım benim için hep önemli ve kıymetli oldu. Van’da içinde bulunduğumuz, yönettiğimiz tüm süreçlerde gazetecilerin katkısı inkar edilemez bir noktada durdu. Bu kente dair yaptığımız tüm güzel işlerin duyulmasında ve görülmesinde gazeteciler bizim kadar büyük sorumluluklar üstlendi. Bundan sonra da bu sorumluluğu birlikte paylaşacağımıza ve güzel işler yapacağımıza inancım tamdır. Dün bu kentin ekonomisini yönetirken fikir birliği, iş birliği yaptığımız Van’ın güzide gazetecileri ile bundan sonraki süreçte yeni Van’ın inşası konusunda mesaide bulunacağız. Van Büyüküşehir Belediye Başkanlığı adaylığım sürecinde yine Van’ımıza, halkımıza ulaşmamızda ve bu kente dair hayallerimizin paylaşımında gazetecilerimizle birlikte çalışacağız. Ha keza, kazandığımızda da yeni Van’ın inşasında bizim topluma dokunacağımız, toplumun dönütlerini alacağımız en önemli güç yine kıymetli gazetecilerimiz olacak.

Zor şartlarda, kutsal bir görevi yerine getiren gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda faaliyet gösteren gazetecilerin medya bağımsızlığı çerçevesinde bundan sonra daha iyi şartlarda çalışması bizim de en büyük önceliklerimiz arasındadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm kıymetli gazetecileri en kalbi duygularla selamlıyorum.

Editör: TE Bilisim