Van Büyükşehir Belediyesi uzun süredir gündemi meşgul eden ve Vanlı’nın ısrarlı çözüm istediği konulardan birisi olan kent estetiği, kaldırım işgali ve diğer tüm sorunlar için kökten çözüm için kolları sıvadı. Bu anlamda taksi duraklarında değişim-dönüşüm ile başlayan süreç kaldırımlardaki işgalin tam anlamıyla bitmesi ile sürecek.

 

Van’ın en çok dertli olduğu noktalardan biri olan kaldırım işgalleri, kentteki kulübe, derme çatma ve estetiği bozan diğer yapılarla ilgili somut adımlar atılmaya başladı. Van Büyükşehir Belediyesi, kentte ilk değişim adını kaldırımlarda bulunan ve yaya trafiğini engelleyen taksi durakları ve kulübeleri kaldırarak başladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kaldırım işgallerini önlemek için denetimlerini de sıklaştırırken estetik adına büyük bir değişimin de startı verildi. Yeni kararlar ve uygulamalar ile Taksi durakları modernleştirilip farklı noktalara taşınırken, kulübelere ise geçit verilmeyecek.

 

HEM GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ BİTECEK HEM SOKAKLAR RAHATLAYACAK!

ulübe kaldırma işlemlerinin süreceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, modern bir şehir için çalıştıklarını kaydetti. Vanlının kaldırımlarda rahat yürüyebilmesi ve alışveriş yapabilmesi için çabaladıklarını ifade eden Sevinç, şunları söyledi:

 

"Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda daha şık daha modern daha yaşanabilir bir Van için çalışıyoruz. Bu çalışmalarla kentteki yaya trafiğini engelleyen kötü görüntü oluşturan baraka kulübeleri kaldırmaya başladık. Amacımız yaya trafiğini hızlı, güvenilir ve keyifli hale getirmek. Çünkü şehirler insanlar içindir. Biz şehrimizdeki insanların mutlu huzurlu ve güvenli yollarda kaldırımlarda yürümesini istiyoruz."

Editör: TE Bilisim