ŞEHRİVAN HABER: Van Büyükşehir Belediyesi’nde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Olağan Kurul’ toplantısı yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Orhan Şenkaya başkanlığında düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, daire başkanları, şube müdürleri katıldı. 

Toplantıda, Van Büyükşehir Belediyesinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki misyonu iş kazası ve meslek hastalığı olasılıklarını en düşük seviyede tutmak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini uluslararası standartlara taşımak olduğu vurgulandı. Ayrıca toplantıda Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının yaptığı çalışmalar, personelin çalışma koşulları İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sibel Dicle tarafından tek tek anlatıldı. Yaşanmış kaza örnekleri, tehlikeli davranışların önüne geçilmesi ve çalışanların bilinçlendirilmesi gerektiğinin de altının çizildiği toplantıda sahada çalışan personelin kişisel koruyucu donanım sorunlarının en kısa zamanda çözülmesine karar verildi. 

Tehlikeli durum ile tehlikeli davranışın bir araya gelmezse kazaların önlenebilir olduğu dile getirilen toplantıda iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği saha tespit raporları da daire başkanlarına iletilerek eksikliklerin giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiği belirtildi. Kurum ve eklentilerinin risk analizi, acil eylem planı, yangın ve patlamalarda korunması gereken dokümanların da hazırlanmasının gerektiği vurgulanan toplantıda ayrıca Sağlık İl Müdürlüğü ile protokol İmzalanması istendi.

Editör: TE Bilisim