Yunus Emre AYKAÇ - ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Van Büyükşehir Belediyesi'nde flaş bir atama daha gerçekleşti.

Önce Van Valisi Murat Zorluoğlu sonra da Genel Sekreter Mustafa Yalçın'ın belediye başkan adaylıkları için istifa ederek ayrıldığı Van Büyükşehir Belediyesi'nde değişim sürüyor.

Zorluoğlu'nun gidişinin ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği'ne Mehmet Emin Bilmez atanırken, Mustafa Yalçın'dan boşalan genel sekreterlik koltuğuna da genel sekreter yardımcılarından Ülker Cem Kaplan atanmıştı. Geçtiğimiz yıl genel sekreter yardımcılığı görevine atanan ve kısa bir süre genel sekreter vekilliği görevi yapan Cem Kaplan'ın yerine yeni bir genel sekreter atandığı bilgisi edinildi!

İŞTE O İSİM!

Van Büyükşehir Belediyesi'nde genel sektererlik görevine Zorluoğlu'nun ardından Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan vekililği görevine bakan Vali Yardımcısı Sinan Aslan'ın atandığı bilgisi edinildi. Zorluoğlu kısa süreli bir belediye başkan vekilliği görvinden sonra bundan sonraki süreçte Van Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter olarak görevine devam edecek. Aslan'ın Pazartesi günü itibariyle resmen göreve başlayacağı da öğrenildi.

SİNAN ASLAN KİMDİR?

 Kars Arpaçay'da doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul’ da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Bir yıl süreyle Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı görevinde bulundu.2007 yılında Aydın kaymakam adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Aydın Valiliği il stajı, Sakarya/Pamukova kaymakam refikliği, Çanakkale Mülkiye Teftiş stajı, Edirne/Enez ve Edirne/İpsala ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.2009-2010 yılları arasında İngiltere'de Portsmouth Üniversitesinde Kamu yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 21.02.2011 tarihinde Uşak Karahallı Kaymakamlığına atandı.08.10.2014 tarihli kararname ile Diyarbakır'ın Eğil ilçesi Kaymakamı olarak atandı. 01/12/2016 tarihli kararname ile Van Valiliği Vali yardımcısı görevine atanan Sinan ASLAN evlidir.

Editör: TE Bilisim