Van Büyükşehir Belediyesi son günlerde yapılan personel alımı yapılacağına yönelik haberlerden sonra yazılı bir açıklama ile personel alımına ilişkin tartışmalara noktayı koydu.

Yerel basında hizmet alımı yapılacağına yönelik ihale ilanından sonra gündeme gelen alım iddialarından sonra vatandaşlarda bir kez daha alım olacağı yönünde bir algı oluşurken belediyeye yapılan yoğun başvurulardan sonra belediye zorunlu bir açıklama yapma gereği duydu. Yapılan açıklamada: "Van Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Mart 2017 tarihinde yeni bir personel alım ihalesi yapılacağına dair çıkan haberlerle ilgili yanlışlığın düzeltilmesi adına bu açıklama yapılmıştır." sözlerine yer verildi.

 

PERSONEL ALINACAK MI?

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada: "İlimizde bazı basın yayın kuruluşlarında Van Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir personel alımı yapılacağına dair haberler yapılmıştır. Yapılan bu haberlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini üzülerek görmekteyiz. Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın İbrahim Taşyapan’ın göreve gelmesinden sonra Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan otobüs şoförlerinin ihalesi hizmette aksamaya neden olmayacak şekilde 4 aylık uzatılmıştır. Uzatılan sürecin tamamlanmasıyla beraber Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 25.02.2017 tarihinde, Ulaşım Daire Başkanlığı'nın talebi üzerine ihalenin 2 yıllık olmak üzere yenilenmesi için ihale kanunu çerçevesinde ilana çıkmıştır. İlana çıkılmasından sonra ilimizdeki bazı basın yayın organlarında Büyükşehir Belediyesinin yeni personeller alacağına dair haberlere yer verilmiştir. Yukarıda da belirtildiği üzere belediyemizde yeni bir personel alımı ihalesinin olmadığını ve hâlihazırda devam eden hizmetin yenileneceği kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

 

Editör: TE Bilisim